Buffé 1
ALEXANDRA ZAZZI Ålder: 46 år. Familj: Gift med Pe
ter, 48 år. »Eller förresten, inte gift. Det blev lite lustigt i kyrkan. Peter hann gifta sig med min mamma av misstag några minuter innan vi rättade till namnen… På det kyrkliga vigselbeviset står det fel.« Sebastian, 18 år, och Jonathan, 16 år. »Mina ljuvliga barn!« Har även katter och en hund. Bor: i Sävedalen, Göteborg. Längtar efter: Ett litet och rustikt hus i närheten av italienska Rapallo. Drömmer om: En dykresa i franska Polynesien. Motto: »Vill ha ett roligt, omväxlande liv med minnen och kärlek!« KRÄFT- OCH HUMMERSOPPA MED TALEGGIO En underbart krämig, smakrik och värmande soppa som med fördel serveras gästerna i en fin liten kopp strax efter ankomst. En lagom smält bit taleggio dyker upp som en överraskning i bottnen av koppen. FÖR 6–8 PERSONER 40 kräftstjärtar (ca 100 g) 1 schalottenlök 1 msk tomatpuré 2 msk konjak 2 msk konc hummerfond 3 dl vispgrädde 2 dl torrt vitt vin 2 dl mjölk (3 %) 1 msk majsstärkelse (Maizena) 100 g taleggio (italiensk kittost) ev timjan till garnering olivolja, salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka löken. Fräs den glansig i 1 msk olja i en kastrull. Rör ner tomatpurén och fräs någon minut. 2. Tillsätt konjaken och låt koka in. Häll på fond, grädde och vin. Låt småkoka utan lock ca 15 minuter. 3. Rör ihop mjölk och majs stärkelse. Vispa ner i kastrullen och låt sjuda 2 minuter. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. 4. Skär osten i 6–8 bitar. Fördela kräftstjärtar och ostbitar i bottnen på små skålar eller koppar. Häll i soppan och servera genast. Garnera ev med en timjankvist. FÖR ALLA? Fri från gluten. Gör laktosfri: kontrollera fonden. Använd laktosfri grädde och ersätt taleggio med t ex laktosfri färskost. Gör mjölkproteinfri: kontrollera fonden. Byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt taleggio med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. BUFFÉ 10 • 2 012 5 VÄLKOMSTVÄRMARE