Buffé 1
Förföriskt krämig mousse på vit choklad, pannacot
taperfektion och en svalkande sorbet på Campari och apelsin. Här är recepten som ger din italienska festmåltid ett extra sött och gott slut. AV LENA SÖDERSTRÖM FOTO ULRIKA POUSETTE Det ljuva livet TIRAMISU-MOUSSE MED LIKÖRESPRESSO OCH SAVOIARDIKEX Tiramisu, »pigga upp mig«, är en italiensk dessertklassisker. Den här varianten är en ljuvlig mousse med kex och likör vid sidan av. FÖR 4–6 PERSONER 100 g vit choklad 2 dl vispgrädde 200 g mascarpone 2 dl iskall espresso eller starkt kaffe 4 msk kaffelikör eller Baileys 8–12 savoiardikex kakao att pudra över 30 BUFFÉ 10 • 2 012 GÖR SÅ HÄR: 1. Hacka chokladen. Värm 3 msk av grädden i en liten kastrull. Lägg i chokladen. Ta från värmen och rör om tills chokladen smält. 2. Blanda mascarponen med den smälta chokladen. Låt svalna. 3. Vispa resten av grädden fast. Blanda den med krämen. 4. Fördela i portionsglas och ställ i kylen ca 2 timmar. 5. Blanda iskall espresso med likör eller Baileys. Häll upp i små koppar eller glas. Pudra kakao över moussen. Servera mousse och kaffe på ett fat tillsammans med kexen. Doppa kexet i det spetsade kaffet och skeda sedan upp en klick mousse. FÖR ALLA? Gör glutenfri: använd glutenfria savoiardikex från t ex Schär. Innehåller laktos och mjölkprotein. Gör äggfri: välj äggfria kex eller skorpa.