Buffé 1
»En fördel är att man kommer loss ur korvoch mjöl
matsträsket. « BARNVÄNLIGARE SMAKER. »Det var goda rätter. Barnen, däremot, har svårt då mycket är ihoprört och många blandningar av smaker. De vill oftast ha var sak för sig på tallriken. Till exempel hade barnen ätit mer av korvgrytan om den inte innehållit pepparrot och dill, något vi vuxna däremot tyckte var väldigt gott. Ett tips till familjer med små barn är därför att inte blanda allt exakt enligt recepten utan i stället servera vissa saker för sig så kan alla blanda som de vill«, tipsar Frida och Johan Vidmark. FAMILJEN VIDMARKS MATIGA TESTVECKA matkasse, »Billiga veckan«. Först ut är familjen Vidmark i Västerbotten. AV KATARINA SJÖSTRÖM FOTO PAULINA HOLMGREN M ten. Alvin älskar att åka och handla. Inte för själva inköpens skull utan för det lekland som finns i butiken. Anledningen till Alvins undran är den matkasse, »Billiga veckan«, familjen fått levererad till dörren för att testa under en vecka. I kassen, som man prenumererar på, finns fem amma, kommer vi aldrig mer att åka till affären och handla nu? Alvin är fem år och näst yngst i familjen Vidmark i Västerbot18 BUFFÉ 10 • 2 012 vardagsmiddagar med tillhörande recept. Men i övrigt får familjen handla som vanligt. Leklandssäkrat för Alvin, med andra ord. FÖR BARNFAMILJEN I BERGSBYN utanför Skelleſteå är den ena vardagen inte den andra lik. Mamma Frida jobbar treskiſt på akutmottagningen inne i stan, och barnen Alvin och Alice går på dagis. Pappa Johan försöker hinna med hårdträning inför delmomenten i Klassikern på kvällstid eſter jobbet. Så det är inte alltid enkelt att få logistiken att klaffa. är att man kommer loss ur korv- och mjölmatsträsket man lätt hamnar i. Inte minst då fantasin tryter i butiken när man står där och ska handla ihop till veckans middagar. Med den här kassen har vi upptäckt råvaror man annars inte skulle kommit sig för att köpa, säger Frida. – Däremot tar det längre tid för oss att fixa – Den stora fördelen med det här konceptet SKELLEFTEÅ. Tacogratängen blev en given succé. Korvgrytan var det däremot lite si och så med. I en ny artikelserie gör Buffé nedslag i hushåll runt om i landet där man provat på en veckas middagen om man lagar så här på recept än om man slänger ihop något själv. Vi är trots allt ganska matlagningsvana. Det optimala för oss skulle nog vara en kasse någon vecka i månaden.