Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 Smulgubbar i trädgårdslandet och sik
i havet. Krögarparet Magnus Ek och Agneta Green har det mesta utanför dörren. Sommar på Oaxen betyder både hårt arbete och njutning. • Ön Oaxen, utanför Södertälje, har varit med om många turer. Från kalkstensbrottets glansdagar till konkurs efter 1980-talets vidlyftiga affärer. Men nu äger öborna sin ö själva. Oaxens stolthet, skärgårdskrogen, har dessutom hamnat i goda händer. I köket står numera exstockholmaren Magnus. Hans skånska sambo Agneta sköter bar och matsal. Huset byggdes redan 1927 och var från början disponentbostad. Men sedan dryga 20 år drivs krog i huset. Att ta sig ut hit är att förflytta sig till ett sommarparadis. Det är bara att förtöja nere vid bryggan. Kanske ligger köksmästarens lilla träbåt, Krabbarn, bredvid. Med den sticker Magnus ut och fiskar på lediga stunder. Han har ett förflutet från restauranger både i Stockholm och i Skåne. Magnus tänker stanna "så länge det är roligt". Agneta håller med. Hon har sin häst på fastlandet, och på baksidan vaktar husets hund, dalmatinern Jackson. Ute i trädgården växer terrassodlingarna för fullt. Agnetas mamma experimenterar med smulgubbar, en korsning mellan jordgubbar och smultron. Dessutom finns basilika, koriander, persilja, citrontim
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40