Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8 fyrkantiga LAMM KOTLETTER MED GRÖNSAK
SRULLE OCH PANCETTAPOTATIS FÖR 4 PERSONER 16 lammkotletter med ben ä ca 50 g, gärna dilamm 1 vitlöksklyfta 3 msk olivolja 1 rosmarinkvis t 1/2 tsk svartpeppar TILL GRÖNSAKSRULLE: 4 filodegsark , runda eller 100 g spetskål , eller vitkå l 1 morot 1 liten fänkål 1/2 rödlök 1 bit purjolök, ca 5 cm lång 100 g philadelphiaost 1 msk honung, helst flytande 1 kvis t timjan 1 msk matolja TILL PANCETTA: 1 stor bakpotatis 8 skivor pancettaskinka eller 4 stora skivor parmaskinka (som delas) GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop med samtliga ingredienser till marinaden. Marinera kotletterna i ca ett dygn. 2. Strimla samtliga grönsaker till rullen. Fräs i olja och rör ner ost och honung. Krydda med salt och svartpeppar. Låt svalna och fördela på filodegsarken. Rulla ihop till täta "korvar". Fäst skarvarna med lite vatten. Rulla in i plastfilm och lägg i kylen. 3. Pancettan: Skala och skiva bakpotatisen tunt. Beräkna 4 skivor per person. Lägg ihop potatis, skinka och potatis. Krydda med lite svartpeppar. Vik dubbel och fäst med tandpetare; se bilden så är det lättare att förstå hur de ska sättas samman. 4. Sätt fritösen på 190°C. 5. Grilla lammkotletterna på hög värme, beräkna 3-4 minuter på varje sida. 6. Fritera grönsaksrullarna tills de blivit gyllenbruna. Fritera sedan potatisskivorna till de fått fin färg. Beräkna ca 8 minuter totalt sett, ungefär lika länge som det tar för kotletterna att bli klara på grillen. 7. Majonnäs med lite finhackad basilika och en skvätt citron är gott till om man inte vill göra Caesaryoghurt, se receptet här bredvid. CAESARYOGHURT 2 ägg 2 msk dijonsenap 3 msk sherryvinäge r 8 sardellfiléer 3 msk riven parmesanost 2 msk hackad gräslök 1 msk citronsaf t 1/2 tsk socke r 1/2 tsk svartpeppa r 2 dl olivolja 3 dl väl avrunnen yoghur t GÖR SÅ HÄR: 1. Koka äggen i exakt 1 minut och 15 sekunder. Knäck dem i en skål. Blanda samtliga ingredienser väl, utom olja och yoghurt. Häll i lite olja åt gången under ständig omrörning. 2. Blanda med yoghurten och krydda med salt och peppar. En sås som är god till alla tre rätterna. TIPS! Caesaryoghurt är dessutom gott att doppa råa grönsaker i som drinktilltugg!
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40