Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 FISKSPETT MED FRITERAD ZUCCHINI OCH S
PENAT SAMT SICILIANSKT SMÖR FÖR 4 PERSONER 4 hela oskalade scampi 8 bitar laxfilé , 3-4 cm stora 4 bitar fas t fisk , t ex hälleflundra elle r tonfisk , 3-4 cm stora 4 bitar abborrfilé , 3-4 cm stora 1 msk matolja 4 grillspet t TILL SMÖRET: 200 g rumsvarmt smör 2 vitlöksklyfto r 3 soltorkade tomater 1/2 dl finhackade svarta oliver (ca 1 dl hela) 2 msk finhackad persilja mjöl, 1 ägg, ströbröd til l panering GRÖNSAKER: 1 stor zucchini , ca 400 g 150 g färsk spenat 2 lime GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med smöret, det kan förberedas i god tid. Vispa smöret mjukt med elvisp. Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Finhacka även tomaterna. 2. Blanda ner oliver, persilja, tomater och vitlök i smöret. Krydda eventuellt med salt och peppar. Doppa två matskedar i varmt vatten och forma fyra ägg av smöret. Lägg på plåt och frys i minst en timme. 3. Dubbelpanera smörbollarna i mjöl, uppvispat ägg, ströbröd, ägg och ströbröd igen. Ställ i kylskåpet tills det är dags att fritera. 4. Sätt fritösen på 180°C. 5. Trä spetten med scampi och fiskbitarna. 6. Dela zucchinin och skär den i långa stavar. Skär bort kärnorna. Vänd stavarna i lite mjöl och fritera i ca 3 minuter. 7. Fritera spenaten i ca 15 sekunder. Se till att den inte är blöt när den läggs i fritösen; vatten och olja trivs inte tillsammans. Det kan ändå stänka rätt rejält, så fritera spenaten i omgångar. 8. Pensla spetten med lite olja. Grilla spetten ca 2 minuter på varje sida. Fritera smöräggen det sista du gör. Paneringen ska bli gyllenbrun. TIPS ! Istället för smör kan det vara trevligt att servera en god olivolja som tillbehör. Det är dessutom gott att hacka i lite färska kryddörter från trädgårdslandet i olivoljan.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40