Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 STEKT PIGGVAR MED LIMESMÖR OCH OREGA
NOKRYDDADE RÖDBETOR FÖ R 4 PERSONE R 1,2 kg piggvar eller annan plattfisk delad i 4 bitar TIL L LIMESMÖR : 125 g smör 1 lime eller 1 citron TIL L RÖDBETOR : 14 färska små rödbetor 2 schalottenlökar 8 oreganokvistar eller 2 msk torkad 2 msk smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med limesmör. Bryn smöret i en panna tills det fått färg. Häll i en bunke och låt svalna. 2. Riv skalet och pressa saften ur limen, tillsätt i smöret. Vispa ihop och ställ i kvlen. Rör om smöret då och då tills det blivit fast. 3. Gör nu rödbetorna. Koka rödbetorna hela i 10-20 minuter och tryck sedan av skalen. 4. Finhacka schalottenlök och oregano. Fräs de hela rödbetorna i smör, oregano och lök. Håll varmt till servering. 5. Sätt ugnen på ioo°c. 6. Salta och peppra piggvaren. Stek den i smör tills den fått färg. 7. Lägg fisken i en smord form och ugnsbaka i 15-20 minuter. När köttet lossnar enkelt från benen är fisken klar. 8. Sen era fisken med en klick kallt limesmör och rödbetorna.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40