Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 AV ELISABETH EKSTRAND HEMMINGSSON FO
TO: KENT JARDHAMMAR Utnyttja glödbädden maximalt och laga dubbelt så gott! • Starta med att grilla en läcker marinerad gravlaxfilé. Placera därefter en wokpanna av tunn plåt på glöden och fortsätt med krispiga smakrika grönsaker som passar perfekt till laxen. Brytbröd, några starka såser, soja och en klick kvlande matlagningsyoghurt eller créme fraiche är gott till. Avsluta måltiden med att njuta av några bananer som fått ligga en stund på gallret över den falnande glöden. De är färdiga när de börjar pysa. Öppna skalen och stick ner några mintchokladbitar som får smälta i de heta bananerna. MARINERAD GRAVLAXFILÉ FÖ R 4 PERSONE R 1 bit gravad lax, 600-800 g 2 msk olivolja 1 msk japansk soja 1 msk mango chutney 1-2 tsk Ho t & Sweet sauce grovmalen svartpeppar GÖ R SÅ HÄR : 1. Skär laxen i portionsbitar. Låt skinnet sitta kvar. 2. Blanda olja, soja, chutney, sötstark sås och peppar. 3. Pensla laxen med blandningen och låt den ligga svalt en stund. 4. Förbered en rejäl glödbädd. Se tipsen här bredvid. Grilla laxen på båda sidorna - låt den inte ligga på för länge. 5. Lägg fisken åt sidan och håll den varm. GRILLWO KADE GRÖNSAKER FÖ R 4 PERSONE R 1-2 förpackningar frysta wokgrönsaker å 400 g olivolja soja salt, pepparmix GÖ R SÅ HÄR : 1. Tina grönsakerna - annars börjar de koka i woken. 2. Placera wokpannan på grillen och låt den bli riktigt het. 3. Häll på oljan och lägg i grönsakerna. Vänd dem hela tiden så att de inte tar färg. Smaksätt med soja, salt och peppar. 4. Servera de nvwokade grönsakerna till fisken. Några praktiska grill tips! • Gör en rejäl glödbädd med grillkol eller briketter. Briketternas glöd varar längst, men tar också längst tid att "tända* • Låt alltid tänd vätskan dra in ordentligt i kolet. • Vänta med att grilla tills kolen har blivit grå, det tar minst 15-20 minuter. • Salta fisk eller kött efter grillningen, annars dras vätskan ur livsmedlet och maten blir lätt torr. • Den eld som uppkommer av fettet som rinner ner på glöden släcker man lättast med vatten och en blomduschflaska. • Bra redskap är lång tång, stekspade och grillvantar. • Lämna aldrig maten obevakad på grillen - den bränns fortare än du tror.
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40