Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 • os . Olympiska spelen i Stockholm 2
004. Än så länge en vision, en tanke om framtiden. Men bara i sju år till. Därefter läggs året 2004 till vår historia. Den som vi lämnar efter oss till barn och barnbarn. Nog vore det roligt om vi mitt i alla samhällskriser fick en stor händelse som samlade nationen. Det är inte, och har inte varit, många sådana i vårt land. Åtminstone inte med positiva förtecken. Jag är fullständigt övertygad om att det är precis vad vi behöver! ICA-handlarna stöttar arbetet för att få OS i Stockholm 2004. Det gör vi med öppna ögon. Visst är OS ett stort ekonomiskt engagemang. Men de positiva effekterna är enligt min uppfattning kraftigt underskattade. Det är inte vi svenskar som beslutar om OS , men vår inställning är avgörande. Vi kan hjälpas åt att kämpa för att få arrangera det. Visst vore det en ära att bli utvald! Och visst är det trevligt att någon gång byta vardagsmaten mot en riktig festmåltid! Roland Fahlin Koncernchef ICA Handlarnas AB Trende r å så ^ t AV TONY WALLIN Ungdomarna rör sig lite och äter dåligt, sägs det. Men två undersökningar som nyligen gjorts visar att det inte är så illa ställt. Enligt DN så är ungdomarnas kondition lika bra nu som den varit de senaste 50 åren. Och enligt en siFO-undersökning, som tidningen Supermarket låtit göra, så tilltalas ungdomar i åldern 16-24 år mest av frukt, pasta och grönsaker. Ingen dålig kost om får tro näringsexperter. Ungdomarnas önskan att äta mer av frukt, pasta och grönsaker betyder kanske att vår husmanskost snart kommer att likna Medelhavskökens. Kanske med drag av den senaste amerikansk-karibiska trenden "floribian food" som innehåller spännande frukter. FOTO : IOE L WAREU S >•••••••••*•««•••*•••••••••••••*•••••*••••••••••• < LÖSNUMMERPRIS: 2 0 KRONOR. INNEHAVARE AV ICA KUNDKORT FÅR TIDNINGEN UTAN KOSTNAD! Chefredaktör: Tonv Wallin. Ansvarig utgivare: Jörgen Wennberg. Marknadsansvarig: Torbjörn Norberg. Redaktionsassistent : Richard Carlsson. Annons : Lennart Carlsson, 021-194231 . Håkan Sjöstrand, 08-58550161 . Redaktionsråd: Maria Andersson, Lisbeth Kohls, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Christer Åkerberg. Adress: ICA Förlaget AB, Box 6630 , 1138 4 Stockholm. Tel : 08-7282300 . Fax: 08-7282337 . E-post: tony.\vallin@publ.ica.se Repro : Scannrepro AB. Tryckeri: Trvckcentra AB. Utebliven tidning/adressändring : 033-140040 . Receptfrågor: ICA Provkök 08-7282400 , vardagar 9-11 . >•••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••• < • jubileum . IC A fyller 80 år! Grattis, grattis, säger vi och firar detta med bl a en lite tjockare tidning som innehåller festbetonad mat. Dessutom medföljer en läsvärd folder. Men den handlar inte om ICAs jubileum eller historik. Som man skulle kunna tänka sig. Nej, den handlar om genteknik! Vilket säger en hel del om den tid vi lever i. Och om vad IC A står för i dag. Grillfest med friterat! Hakon Swenson som födde iCA-idén kan nog förnöjt följa sitt verk från de högre sfärerna. IC A har blivit mer än en inköpsorganisation för handlare som är egna företagare. IC A är med i samhällsdebatten och kan förhoppningsvis påverka så att vi får såväl bättre livsmedel som en sundare miljö. De du Hakon... 80-årsjubileet kommer att 4 » firas med ett stort traditionellt kaffekalas i landets samtliga ICA-butiker. Var med och fira du också. Tony Wallin Chefredaktör Buffé från skärgårdskrog Sommarmeny 11 18 Grillglöd för wok Drinkar & tilltugg med New York-stuk Hakon Swensons idé 80-årsjubilerar Cathrine bjuder på sparrisrätter 21 28 30 34 Lisbeth skriver om ICA året som gått Buffé CHEFREDAKTÖR TONY WALLIN 08-7282300 FRÅGOR OM ICA KUNDKORT 033-140040 RECEPTFRÅGOR ICA PROVKÖK 08-7282400 (vardagar kl 09-11)
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40