Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22 fortsättning. Paavo tvcker om att an
vända frukt för att det inte blir så fett som mer konventionella tilltugg. Smaken på frukten kan kombineras med andra råvaror för att harmoniera på ett bra sätt. GETOST MED TORKADE BLÅBÄR PÅ TOAST 13 skivor vit t bröd 100 g getos t 200 g philadelphiaost 140 g frysta blåbär (ca 1/2 paket) -Svenska söta jordgubbar som fått mogna i solen skapar en utsökt brytning med scampins sälta, säger Paavo. I våra recept har vi använt frysta tigerräkor, vilket går alldeles utmärkt. -På äppelbitarna brukar jag ha gåsleverpastej. Svensk bakad leverpastej är nästan bäst att använda. Den går så bra att spritsa, särskilt om man rör den mjuk med lite grädde, fortsätter Paavo. Buffé har fått ta del av Paavos bästa recept och arbetat om dem för att passa i ett vanligt hushåll. Ett gott råd: Ta god tid till förberedelserna! Till våra recept använde vi i timme per tilltugg. Det mesta går utmärkt att förbereda dagen innan det ska ätas. Pastejäpplet är det enda som måste göras precis före servering, men både äppelbottnarna och pastejröran kan förberedas, så att man bara spritsar och dekorerar i sista stund. Att torka blåbären tar tid och bör helst göras i förväg. Men det är värt besväret! Kontrasten mellan blåbären och den krämiga getostblandningen är oslagbar! SPETT MED TRE SORTERS FRUKT 25 bambu spett 25 fina jordgubbar 1 färsk ananas 11/ 2 färsk papaya KOLASÅS: 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 2 msk ljus sirap 2 tsk kakao GÖR SÅ HÄR: 1. Skär frukten i vackra bitar. 2. Trä upp på spetten med jordgubben som stopp. 3. Förvara kallt under plastfopersilja til l dekoration GÖR SÅ HÄR: 1. Bred ut de frysta blåbären på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Torka dem i 3 1/2 timme i 75 grader. 2. Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Dela i trekanter eller ta ut passande former med minsta pepparkaksmåtten. 3. Mixa getost, philadelphiaost och torkade blåbär. 4. Spritsa på brödbitarna och dekorera med persiljekvist. Förvara kallt under plastfolie. Kan förberedas dagen innan. lie. Förbereds spetten dagen innan kan man pressa apelsinsaft över dem för att bevara fruktens fräschör. 4. Servera gärna en kolasås att doppa fruktspetten i. Särskilt uppskattat om det är barn med på kalaset. 5. Blanda alla såsingredienser i en kastrull. Sjud i 20 minuter. Servera ljummen. APRIKOSER MED OST & PISTASCHNÖTTER 35 st torkade aprikoser 100 g ädelos t 200 g philadelphiaost 50 g skalad pistaschmande l GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg ut aprikoserna på en bricka. 2. Mixa ädelost och philadelphiaost. Spritsa osten på aprikoserna. 3. Hacka och strö över pistaschmandeln. Förvara kallt under plastfolie. Kan förberedas dagen före servering.
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40