Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 B I L L I 6 A V E C K A N En matsede
l från ICA Provkök med lättoch snabblagad mat som kostar max 15 kronor per portion. MÅNDAG Grö n falupyt t ( 4 port ) Skala och hacka i-gul-lök. Skala och tärna i palsternacka. Dra skinnet av och strimla 400 g falukorv. Fräs lök och palsternackstärningar i 2 msk margarin eller smör. Tillsätt korven och bryn lätt. Låt 1 burk, ca 200 g, champinjoner rinna av och 1 burk majskorn, ea 340 g. Rör ner svamp, majs och ca 250 g ärter som inte behöver tinas före. Låt fräsa ca 5 minuter tills allt är genomvärmt. Krydda med 1-2 tsk basilika, salt och peppar. Servera pytten med inlagda rödbetor. TISDAG Pasta me d musslo r ( 4 port ) Koka ca 300 g grön tagliatelle enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och tärna 1 gul paprika. Fräs den i 1-2 msk olja. Tillsätt 1 burk musslor, ca 400 g, utan spad. Krydda med 1-2 pressade vitlöksklvftor, ca 1 msk saft av pressad citron, ca 1/2 dl färsk, hackad koriander, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och lite riven ingefära. Servera pastan med musselröran. Grönsaksrösti med bacon ( 4 port) Skala och riv ca 300 g potatis och ca 150 g morötter. Skölj och riv 1 zucchini. Vispa ihop 2 ägg, 1 msk mjöl, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Rör ner de rivna grönsakerna i smeten. Värm olja i en stekpanna. Skeda i stora klickar av smeten och bred ut till plättar. Stek på båda sidor. Servera med stekt bacon och en sås på 2 dl matlagningsvoghurt smaksatt med 1/2 dl hackad gräslök. Majsan s ugnsfisk ( 4 port ) Halvtina ca 600 g torskfilé. Lägg fisken i en lätt smord ugnssäker form, salta och peppra. Skölj och strimla 3-4 salladslökar. Lägg strimlet över fisken. Blanda 1/2 dl majonnäs med 2 dl créme fraiche och 1 tsk fransk senap. Fördela såsen över fisken. Ställ in i ugn, 22s°c, 20-25 minuter. Servera med kokt potatis och sallad på skivad tomat och strimlad salladslök. Av Birgitta Rasmusson, chef för ICA Provkök Foto: Hans B Eriksson FREDAG Färsig gryta ( 4 port ) Skala och finhacka 2 gula lökar. Värm 1-2 msk olja i en gryta. Tillsätt lökhacket och 400 g köttfärs. Fräs ca 5 minuter. Rör om då och då. Krydda med 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1/2 krm kajennpeppar. Tillsätt 1 dl chilisås, 1 dl grädde och 1-2 dl buljong (tärning + vatten). Låt grytan småkoka ca 10 minuter. Skala och skiva 2 bananer. Rör ner dem i grytan. Servera med grönsaksris.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40