Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 ROSMARINKOKT ÄPPLE MED SOCKERKAKA FÖ
R 4 PERSONE R 2 fasta äpplen 2 rosmarinkvistar, eller 1 tsk torkad rosmarin 2 dl socker 3 dl vatten Vi citron TIL L SOCKERKAKAN : 2 5 g smör 1 ä g g 1 dl strösocker 1 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver IV2 msk vispgrädde 2 ark filodeg TIL L VANILJGRÄDDEN : 1 vaniljstång 16 2Vz dl mjölk knappt 1 dl socker 2 msk maizena 2 äggulor 2 dl vispgrädde GÖ R SÄ HÄR : 1. Äpplena prepareras minst ett dygn före servering! Skala och kärna ur äpplena. Klyv dem i halvor. 2. Koka upp socker, vatten och citronsaften. Lägg ner äppelhalvorna och rosmarinkvistarna. Låt koka i ca 1 2 minuter. Ställ åt sidan och svalna. 3. Låt äpplena ligga i lagen under ett dygn i kylskåpet. 4. Sockerkakan: Om du har ont om tid - köp en färdig tårtbotten! 5. Sätt ugnen på i75 °c . 6. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och rör om. Blanda mjöl och bakpulver för sig. Rör ihop tillsammans med ägg/socker och grädde. Häll smeten i en smord form. 7. Grädda i en rund form (20-2 4 cm i diameter) i ca 2 0 minuter. Låt svalna och tryck/ skär ut 4 rundlar, använd gärna en vanlig kaffekopp. 8. Höj ugnsvärmen till 225 °c . 9. Klä sockerkaksrundlarna med filodeg. Pensla med äppellagen. Sätt "paketen" på en smord plåt tillsammans med äppelhalvorna. 10. Grädda ca 3 minuter, tills knytena har fått färg. Vänd dem upp och ner och sia på 1 msk äppellag på varje. 11. Vaniljgrädde: Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull med 2 dl mjölk. Koka upp. 12. Tillsätt 1/2 dl mjölk och ägggulorna. Red vaniljmjölken med maizena utrört i lite vatten. Sjud under omrörning till en tjock kräm. 13. Ställ åt sidan och låt svalna. Vispa grädden hårt och vänd ner i vaniljkrämen. 14. Lägg sockerkaksknvtena i bottnen på varsin tallrik. Lägg äpplena ovanpå och toppa med vaniljgrädden.
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40