Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 POTATIS- OCH PAPRnCATERRIN MED HALST
RAD SIK FÖ R 4 PERSONE R 2 sikfiléer å 200-300 g, med skinnsidan kvar 1 msk curry 1 dl jungfruolivolja TIL L TERRINEN : 3 stora bakpotatisar 3 röda paprikor 4 schalottenlökar 4 ark filodeg (se avdelningen med asiatiska produkter) eller smördeg GÖ R SÅ HÄR : Dag i 1. Fräs curryn i olivoljan, ställ åt sidan och låt curryn sjunka till botten i 12 timmar. Dag 2 1. Terrinen: Sätt ugnen på ioo°c. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Smörj en form och ugnsstek potatisskivorna mjuka i 15-20 minuter. Ta ut dem. 2. Öka ugnsvärmen till 200°c. 3. Klyv och kärna ur paprikorna. Pensla dem med olja och lägg på en ugnsplåt. Rosta paprikorna i het ugn 15-20 minuter, tills skalet lossnar. 4. Dra skalet av paprikorna. Finhacka schalottcnlöken och fräs den i paprikaoljan. 5. Olja lätt en avlång ugnsform. Klä den med filodeg, så att degen hänger rejält över kanterna. 6. Varva potatis, delad paprika samt schalottenlök i formen. Salta och peppra mellan de olika varven. Vik över tilodegen så att terrinen är helt innesluten. Ugnsbaka terrinen i ca 1 o minuter, eller tills den fått färg. Håll varmt till servering. 7. Siken: Salta köttsidan på siken samt pensla med currvolja. Halstra eller stek den i panna utan fett. 8. Skär försiktigt med vass kniv i terrinen, den går lätt sönder men smakar lika gott ändå! Servera med sik och den curryolja som blivit över. JORDGUBBAR MED FLARN & SABAYONSÅS FÖ R 4 PERSONE R V2 liter jordgubbar 2 kvistar citronmeliss eller 1 krm rivet citronskal 1 msk socker V2 dl vispgrädde CITRONSABAYON : 1 citron V2 dl socker 3 äggulor V2 dl vatten TIL L 16 HAVREFLARN : Alternativet för den med lite tid är att köpa färdiga bavreflarn. IV2 dl havregryn 1 dl socker VA dl ljus sirap 75 g smör V4 dl grädde % dl vetemjöl V2 tsk bakpulver GÖ R SÅ HÄR : 1. Börja med havreflarnen. Sätt ugnen på I75°c. 2. Blanda samtliga ingredienser i en form. Rör ihop till en smet. Klicka ut små kulor på smord plåt. 3. Grädda i ca 8 minuter tills havreflarnen flutit ut och fått färg. 4. Skär flarnen i lika stora fyrkanter och låt svalna. 5. Citronsabayonen. Riv citronskalet och pressa saften. Blanda samtliga ingredienser i en kastrull. Sätt kastrullen i ett vattenbad på spisen och vispa kraftigt under uppvärmning ända tills såsen nästan kokar. Häll snabbt upp såsen i en bunke och vispa tills den svalnat. 6. Strax före serveringen: Rensa och skiva jordgubbarna. Hacka citronmelissen och blanda med socker och jordgubbar. Vispa grädden. Varva jordgubbar, grädde och havreflarn på fyra tallrikar. Servera med den kalla sabavonsåsen. •
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40