Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27 L5 ]£33 ]J J ~]3J£ 3 r J kvJ jttibs
Har du ett recept i dina gömmor som du skulle vilja förmedla till andra Bufféläsare så skicka det till Buffé, Mitt favoritrecept, Box 6630, 113 84 Stockholm. Publicerade bidrag belönas med 150 kronor, som sätts in på ditt konto, eller om du inte har något så får du ett ICA-presentkort. RÄKTRÅLARLÅDA FÖR 2 PERSONER 6-8 potatisar 11/ 2 dl skalade räkor 1 dl grädde gräslök salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och skiva potatisarna. 2. Sätt ugnen på 200°C. 3. Koka upp vatten med lite salt, lägg i potatisen, sänk värmen och sjud dem tills de är mjuka men med tuggmotstånd. 4. Smörj en ugnssäker form, lägg ett lager potatis, ett lager med alla räkor, sedan resten av potatisen. Salta och peppra, häll på grädden och sätt in ugnen i ca 10 minuter. Sussie Nilsson, Fristad PAPRIKASILL Den absolut godaste sill som finns, tycker Lisbeth Svensson. Det är bara att hålla med. Dessutom är den vacker. 5 filéer inläggningssil l 1 rödlök 1 röd paprika 1 knippe dil l LAG: 2 dl ättikspri t (12%) 3 dl vatten 3 1/2 dl socke r 10 kryddpepparkorn 2 tsk senapsfrö Buffé 5/199 7 6 kryddnejlikor GÖR SÅ HÄR: 1. Vattna ur filéerna över natten, skölj, torka dem och skär i bitar. 2. Koka lagen i 2 minuter. Skala och strimla löken. Halvera paprikan, ta ur kärnorna, skölj och skär i tunna strimlor. 3. Varva alla ingredienser i en burk eller skål och häll på den kalla lagen. Ställ i kylskåp, färdig att ätas efter ett dygn. Håller ca 1 vecka i kylen. Lisbeth Svensson, Ljungby LAXPYTT MED ORTSAS FÖR 4 PERSONER 3 potatisar 1 medelstor squash 1 medelstor purjolök 1 fänkål 3 paprikor, gärna olika färg 500 g laxfilé 1 msk olivolja salt , peppar 1 knippe hackad gräslök GRÖN SÅS: 1 ask fryst a örtkryddo r provencale (35 g) 1 knippe persilja 2 pressade vitlöksklyfto r 1 ask sardelle r (40 g) 1-2 msk kapris 1 dl olivolja saft av 1 citron ev salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatisen. Skölj och ansa squash, purjolök och fänkål. Skölj, ansa och kärna ur paprikorna. Skär potatis, grönsaker och lax i 2 cm stora tärningar. 2. Fräs potatis och fänkål i olivolja i en stekpanna. Lägg efter ett par minuter i resten av grönsakerna och fräs dem nästan mjuka. Tillsätt till sist laxen och låt den bli genomstekt. Smaksätt med salt och peppar. Strö över gräslök. 3. Hacka örtkryddor, vitlök, sardeller och kapris i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja droppvis genom matarröret under maskinens gång. Avsluta med citronsaften. Blandningen ska få en majonnäsliknande konsistens. Smaka ev av med salt och peppar. Servera laxpytten med såsen. MATSTYLIST (LASARRECEPT): TINA HELLBERG FOTO: JOEL WAREUS (LASARRECEPT) OCH JANNE HANSSON 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40