Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 GRILLAD GOS MED FÄNKÅL OCH BULJONG F
Ö R 4 PERSONE R 4 gösfiléer å 175 g TIL L FÄNKÅLEN : 500 g grön sparris 4 fänkål (medelstora) 2 stjärnanis 1 dl rågkorn 1 liter ni ussel - eller fiskbuljong 4 schalottenlökar 25 g smör TIL L BASILIKABULJONG : 5-6 msk hackad basilika 50 g smör GÖ R SÅ HÄR : 1. Skala och koka sparrisen i ca 5 minuter. Slå av vattnet och dela sparrisstjälkarna på mitten. Hacka den nedre biten, lägg i bunke och ställ åt sidan. 2. Koka fänkålen med stjärnanisen i lättsaltat vatten i ca 10 minuter. Den ska vara mjuk som potatis. Lyft upp fänkålen och trvck ut innanmätet med hjälp av en kniv. Spara de yttre fänkålsskalen. Finhacka och blanda innanmätet med de hackade sparrisstjälkarna. 3. Koka rågkornen i 5 dl buljong med lite salt, utan lock. Låt kornen koka torrt. 4. Finhacka löken och rör ner den, smöret, samt fänkåls- och sparrishacket i rågkornskastrullen. Fräs hela röran lätt i smör. Låt svalna något. 5. Fyll fänkålsskalen med röran. Avsluta med att trycka in några sparrisar i varje fänkål (se bild!). Håll varmt. 6. Basilikabuljong: Grovhacka basilikan, spar några blad till dekorering. Fräs basilikahacket med smör och häll på resten av buljongen (5 dl). 7. Låt koka upp, ta kastrullen från värmen. Låt dra i 10 minuter. Koka upp igen och sila buljongen. 8. Grilla eller stek gösfiléerna och servera med basilikabuljong samt fänkålspaketen.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40