Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21 cocktailtilltugg med Till vårens och
försommarens drinkar passar små, goda tilltugg. Bitarna blir både vackra och fräscha med frukt som bas. Paavo Turtiainen, som driver cateringfirma på Manhattan, New York, bjuder här på sina bästa tilltuggsidéer. Och läskande drinktips! • Alla som är något att räkna med i New York beställer sina middagar och cocktailpartyn från Paavo. Hans namn är Paavo Turtiainen, men det är svårt för amerikaner att uttala. På Manhattan är han kort och gott Paavo med alla. Där är han en firad person på grund av sin yrkeskunskap. Från början ägnade sig Paavo åt matlagning som fritidsintresse. Fördjupning i gastronomin gav goda kunskaper som kom väl till pass när han började försörja sig på sin hobby. Idag driver han en cateringfirma som serverar mellan två och fyra middagar per vecka. Av kunderna har 25 procent skandinavisk anknytning. Buffé 5/199 7 Paavo började sin karriär som butler hos Ingrid Bergman. Efter avslutad utbildning i Finland (restaurangskola och handelsskola) arbetade Paavo på flygrestaurangen i Helsingfors. Ingrid Bergman och hennes make Lars Schmidt gästade restaurangen. De fäste sig vid Paavos person och övertalade honom att bli parets butler. Själv påstår Paavo att han inte riktigt vet hur det gick till, eftersom han bestämt tackade nej till platsen flera gånger. Lars Schmidt lyckades dock få honom att tacka ja. Paavo följde sedan paret Bergman-Schmidt i många år. Tillsammans med dem har Paavo tillbringat många somrar i Sverige och lärt sig perAV GUNILLA BLIXT FOTO: PEPE NILSSON OCH BARBARA STITZER (PORTRÄTT) fekt svenska. Paavo bor nu i en elegant våning belägen i de trevliga kvarteren vid South Street Seaport i New York. Bostaden fungerar även som kök och kontor till firman. Här har många svenska kockar tagit sina första stapplande steg i cateringbranschen. Bland andra Ulrika Bengtsson, som nu är kock hos svenska konsulparet längre bort på Manhattan. 2 1
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40