Loading...
Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 FRITERAD STRÖMMINGSFILÉ FÖR 4 PERSONE
R 12 strömmingsfiléer 2 msk mjöl TILL FRITYRSMETEN: 2 1/2 dl mjöl 2 1/2 dl iskallt vatten 1 äggula 25 g riven parmesanost 1/2 ts k sal t GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt fritösen på 180°C. 2. Rör ihop samtliga ingredienser till frityrsmeten. Den ska vara slät i konsistensen. 3. Vänd strömmingsfiléerna i mjöl och doppa dem sedan i frityrsmeten. 4. Fritera tills strömmingsfiléerna blivit gyllenbruna, ta upp och låt rinna av på tjockt hushållspapper. Salta lätt. 5. Servera genast till en sval öl eller som drinktilltugg. • KYCKLING MED TEMPURAGRÖNSAKER FÖR 4 PERSONER 8 urbenade kycklinglår TILL LAGEN: 2 gula lökar 5 vitlöksklyfto r 1 lite r vatten 1 msk sal t 4 lagerblad 1-2 krm röd chilipeppar elle r 3 rökta chipotlechil i 1 dl röd vinäger 3 msk socke r 1 persiljekvis t TILL SÅSEN: 1/2 dl socker 1-2 msk röd vinäger 1/2 msk riven ingefära 1 burk hela tomater ä 400 g TILL TEMPURASMETEN: 2 1/2 dl mjöl 2 1/2 dl iskallt vatten 1 äggula 1/2 ts k sal t GRÖNSAKER: 8 små vårlökar 8 sparrisar 8 färska bönor av valfr i sor t GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med lagen. Skala och dela lökarna i stora bitar. Skala även vitlöken. Lägg samtliga ingredienser till lagen i en rejäl kastrull. Sjud i ca 15 minuter. 2. Lägg i kycklinglåren och låt sjuda i ytterligare 3-4 minuter. Låt kycklinglåren svalna i lagen. 3. Smält sockret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vinäger, ingefära och tomater. Koka tills 1/3 av vätskan återstår (tomaterna ska koka sönder). 4. Sätt fritösen på 180°C. 5. Rör ihop en jämn frityrsmet. 6. Skala vårlökarna. Fukta grönsakerna i lite kallt vatten. Vänd dem lätt i mjöl och doppa sedan i smeten. 7. Grilla kycklinglåren, beräkna 5-6 minuter per sida. De blir extra saftiga av att kokas först. 8. Fritera grönsakerna tills de fått en lätt gyllenbrun ton. 9. Pensla på sås på kycklinglårens skinnsida alldeles innan de lyfts från grillen.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40