Buffé 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 ENDIVE MED MOROT, APELSIN & BJÖRNBÄR
25 vackra endiveblad (ca 3 endiver) TIGERRAKOR MED JORDGUBBAR 25 frysta tigerräkor elle r scampi 25 björnbär (ca 125 g ) MOROTSMOUSSE: 500 g skalad morot 1 msk smör 1 tsk salt 1 krm målen vitpeppar en doft av muskot KANDERADE APELSINSKAL: skal av 1 apelsin strösocke r att rulla i SOCKERLAG: 3 dl socker 2 dl vatten 1 dl vi t sirap GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med morotsmoussen APPELBOTTEN MED PASTEJTOPP 4 stora , gröna äpplen saften från 2 citroner 1 dl ströbröd 400 g bakad leverpaste j 2 msk vispgrädde 1 kruka persilja 5 rädisor GÖR SÅ HÄR: 1. Skär äpplena i 5 mm tjocka skivor. Skär ut ovala plattor med en vass kniv (eller ta ut med minsta pepparkaksmåttet). Doppa plattorna i citronsaften. 2. Panera med ströbröd och lägg på en bricka. Förvara kallt under plastfolie. 3. Rör ner grädden i leverpastejen. 4. Hacka persiljan och skär rädisorna i tunna skivor. Så här långt kan rätten förberedas dagen före. Förvara alla ingredienser kallt i plastburk med lock eller i plastpåse. 5. Spritsa pastejtoppar på äppelbottnarna. Garnera med finklippt persilja och rädisskivor. Koka morötterna mjuka i vatten. Skär i mindre bitar och mixa med smör, salt, peppar och muskot till en mjuk mousse. Kyl. 2. Koka apelsinskivorna i sockerlagen. En minut räcker. 3. Rulla de varma skalen i strösocker. Låt torka till nästa dag. 4. Skär fina strimlor med en vass kniv. 5. Fördela moussen på endivebladen. 6. Placera två apelsinstrimlor på varje. 7. Placera ett björnbär på varje endiveblad. Förvara kallt under plastfolie. Kan förberedas dagen före servering. 1 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar 10 stora jordgubbar 2 lime 1 msk färsk mynta 25 bambupinnar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vattnet med salt och vitpeppar. Lägg i räkorna och koka 1 minut. 2. Häll av vattnet och kyl. 3. Pressa limefrukterna och blanda ner den finhackade myntan. Slå lagen över de kylda räkorna. Marinera 2 timmar. 4. Skiva jordgubbarna. Trä upp en räka och en jordgubbsskiva på varje bambupinne. Förvara kallt under plastfolie. Kan förberedas dagen innan. Det kan vara lite svårt att beräkna hur mycket som går åt. Våra tilltugg räcker till åtta personer, om man väljer tre olika sorter. Alla recepten räcker således till 16 personer.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40