Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 För alla ? Räkspett med sweet chilis
ås innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i sweet chilisåsen. RAKSPET T ME D SWEE T CHILISÅ S CA 16 STYCKEN 1 kg räkor med skal 1-2 msk olja 2 tsk torkad basilika svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Tina och skala räkorna. 2. Trä upp fem stycken på varje spett. Hetta upp olja i en stekpanna och värm spetten försiktigt. Krydda med basilika och peppar. Servera med sweet chilisås, som finns att köpa färdig i de flesta livsmedelsaffärer. För alla ? Skaldjurspaté innehåller inte gluten, däremot ingår både ägg och mjölk i receptet. SKALDJURSPAT É 10 SKIVOR 250 g laxfilé utan skinn 1/2 tsk salt 1 äggvita 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 msk potatismjöl 1/2 krm kajennpeppar 100-150 g rökt lax SKALDJURSFÄRS: 250 g gös- eller torskfilé 1 tsk salt 1 äggvita 2 dl vispgrädde 1/2 msk potatismjöl 1/2 krm kajennpeppar 75 g skalade räkor 75 g kokta kräftstjärtar GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C. Skär laxfilén i bitar och lägg dem i en matberedare tillsammans med salt och äggvita. Kör till en jämn smet. 2. Tillsätt grädde, potatismjöl och kajennpeppar. Kör till en slät och fin färs. 3. Skär den rökta laxen i små tärningar. Vänd ner i färsen. 4. Till skaldjursfärsen skärs fiskfiléerna i mindre bitar och läggs tillsammans med salt och äggvita i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Tillsätt grädden, potatismjöl och kajennpeppar. Mixa till en jämn och fin färs. 5. Skär räkor och kräftstjärtar i bitar. Vänd ner dem i färsen. 6. Smörj en avlång form, ca 1 1/2 liter. Bre ut laxfärsen i ett jämnt lager i formens botten. Fyll på med skaldjursblandningen. Täck formen med aluminiumfolie. 7. Grädda patén i vattenbad längst ner i ugnen i ca 1 timme. Låt den svalna. Stjälp upp patén och skär den i bitar. Lägg upp på ett fat. Garnera med körvel och citron. Tips! Man kan också garnera med små bitar rökt lax (formade till rosor), kräftstjärtar, forellrom och dill.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40