Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3 Buffés receptregister: www.ica. läs o
m... © Förtroende och ansvar. Undersökning - ar visar at t våra kunde r ha r stor t förtroende för iCA-märket, och det känn s naturligtvis fantastiskt bra ! En viktig del i at t förvalta de t förtroendet ä r at t se till at t de varo r IC A säljer alltid är fräscha och säljs unde r goda hygieniska förhållanden . Nä r trenden dessutom gå r mo t mer och mer färskvaror i våra butike r öka r kraven pä at t ta hand om varorna p å rät t sätt . Därför ha r vi utvecklat »Friska, fräscha ICA « - ett hjälpmedel som butikerna kan använda för att säkra matkvaliteten genom enkla rutiner och egenkontroll . I »paketet« ingår utbildning i livsmedels-hygien, färdiga rutine r för varje avdelning i butiken , temperaturmätar e så at t kunderna kan se at t diskarna håller rät t kyla mm . Plus uppföljande årlig kontrol l och genomgång med hjälp av ICA: S gemensamma resurser. Att de t hä r ä r en aktuell och viktig fråga märks på butikerna s gensvar! Cirka 200 butiker är redan på gång at t utbilda sig, och målet ä r at t fördubbla den siffran innan åre t är slut. Vå r ambition är alldeles klar - man ska kunn a lita pä matkvaliteten hos ICA . Till sist vill jag nämn a at t vi den hä r månaden har gemensamma kampanje r över hela världen inom Aholds nätverk . Det betyder välkända varo r till mycket bra priser, så titta efter dessa erbjudanden i era butiker ! Svante Nilsson Koncernchef ICA AB 23 • TOMATER FOR ring eller skriv Redaktion: 08-728 2300 Adress: Buffé, Box 6630. 113 84 Stockholm E-post: red.buffe@forlaget.ica.se Annons: 021-194000 Adress: Stora gatan 41, 721 85 Västeras ICA Kundkort/adressändring: 033-474790 Övriga frågor: 020-83 33 33 (vardagar 9-16) Prenumeration: 021-194602. 220 kr/helér Chefredaktör: Tony Wailin Ansvarig utgivare: Svante Nilsson Red .sekretera re: Anna Gidgård Red-assistent: Richard Carlsson Annons: Glenn Braun 021-194256, Peter Bogren 021-194114, Redaktionsråd: Mana Andersson, Stefan Gideskog, Anders Hallgren, Lisbeth Kohls, Torbjörn No berg, Nina Tarukoski, Jörgen Wennberg. r Produktion: Specialtidningar, ICA förlaget AB Repro: Scannrepro AB Tryckeri: Roto Smeets § Oktoberfest! Som bekant hålls den i september, i alla fall i Tyskland. Då manifesteras den tyska matkulturen . »Schwein-haxe« (fläskben) och en »mass« (enliters ölsejdel) till tonerna av en umpa-umpa-orkester och tillsammans med några tusen bordsgranna r är en sällsam upplevelse. I år slår borgmästaren tappen ur tunnan lördagen den 16 september. Sedan kommer flera miljoner turister och bayrare at t sjunga »ein prosit« och »ein zwei zuffa« och svalka sina hesa strupar med mänga tusen liter märzenbier, ett guldgult lageröl som är någo t starkare än det vanliga ljusa ölet. Även i Sverige, och på många andra håll i världen, ha r det blivit populärt att arrangera »oktoberfester", givetvis anpassade till de lokala förutsättningarna. Varför inte passa p å at t bjuda några goda vänner på en hemmagjord »oktoberfest«? Vi har provat några goda folköl (3,5%), och vår duktige ölkock Stefan Bjur tipsar om rätter som passar därtill. Eller varför inte ordna en egen liten ölprovning för att hitta de egna favoriterna? Alla får ju faktiskt ha sin egen smak. Nä r det gäller maten har även Kocklandslagets chef, professor Klötzke, bidragit med nägra tyska rätter, dock med lite modernare stuk. 0'zapf t is! Tony Wallin, chefredaktör Buffé Klötzke kollar in de tyska trenderna • 5 Skaldjursfest • 11 Annas curry - en egen blandning • 16 Fibrer för fin form • 1 9 Vardagsfest • 20 Sena, gröna tomater • 23 Potatisrätter • 27 Vardagsmat under 15 kr • 32 Ölfestival med »folkisar« • 34 Lisbeth skriver om knölens renässans • 36 Kids&Teens • 39 Jan Samuelson utser månadens bästa vinnyheter. De presenteras på www.ica.se, sök på Buffé får vi locka med... Avokadohalva med mangosalsa • 11 Bratwurst med kålrabbi • 20 Bönsoppa med kassler • 20 Chokladkaka med chokladkräm och bär • 15 Congosallad • 27 Grillad kycklingfilé med sparris och friterad ädelostknödel • 9 Grön tomatmarmelad • 25 Gurksallad med dill • 11 Höstlig falugryta • 32 Indian pickles • 25 Inkokta päron med choklad och päronmousse • 9 Italiensk soppa • 39 Kaprisfisk • 32 Kasslerskiva med danska vännens sallad • 32 Körvel- och potatissoppa • 32 Köttbullsmllar • 39 Lantbröd • 13 Mandelpotatismos med pepparrot • 29 Mormors lök- och tomatsallad • 23 Nudelsoppa ä la chicken • 32 Operapasta med lax och senap • 18 Potatisgratäng med getost • 28 Potatissoppa • 31 Rosmarinpotatis med oliver • 29 Rostade ört- och nötsnittar • 16 Rotfruktspytt • 19 Räkspett med sweet chilisås • 12 Skaldjursgryta med rotfrukter • 12 Skaldjurspaté • 12 Spagetti med fetaost • 39 Sparrispotatis med kaviardipp • 31 Stekt fläskfilé med palsternackspuré och rödbetsragu • 7 Stekta gröna tomater • 25 Tortellinibuljong • 16 Tysk fruktkräm • 21 Wasabimajonnäs • 13 Den ekologiska marknaden ökar snabbt i Europa. 1 Sverige ökade den med 23 procent under 1999.
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40