Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9 GRILLAD KYCKLING Fl LE MED SPARRIS OC
H FRITERAD ÄDELOSTKNÖDEL FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer 4 tomater 12 stänger vit sparris 1/2 dl olivolja salt, peppar KNÖDEL: 1/2 kg potatis 2 msk potatismjöl 2 äggulor 1 msk smör salt, 2 krm muskot FYLLNING : 50-100 g ädelost, tex hallands ädel 1 - 2 msk pesto 1 msk créme fraiche PANERING : 2 äggulor ca 2 dl siktat ströbröd 1/2 paket bacon ä 140 g GÖR SÅ HÄR: 1. Skålla tomaterna i hett vatten. Skär ett snitt längs med kycklingfiléerna, utan att skära igenom. Vik ut och platta ut. 2. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Häll bort vattnet och låt den stå och ånga av. 3. Mosa potatisen och blanda med potatismjölet, äggulorna och smöret. Smaka av med salt och muskot. Låt vila i 15 minuter. 4. Blanda ädelosten, peston och créme fraichen till en jämn smet. Forma potatisdegen till en rulle och skär den i 8 skivor. 5. Lägg ca 1/2 msk ostfyllning på varje skiva och forma till en liten pannbiff. Vänd i uppvispad äggula och sedan i siktat ströbröd. Upprepa proceduren en gång. 6. Fritera i olja i 180°C till gyllengul färg. 7. Skala sparrisen och koka den i 5-8 minuter i lättsaltat vatten. 8. Skala och kärna ur tomaterna. Mixa tomatköttet med olivolja till slät konsistens och smaka av med salt och peppar. 9. Grilla kycklingfiléerna i grillpanna. Klipp baconet i småbitar och stek det. Lägg upp sparris och kyckling. Toppa med den friterade potatisen och ringla över lite tomatsås. Strö på bacon. För alla ? Grillad kycklingfilé med sparris innehåller inte gluten, mjölk och ägg, men det gör däremot friterad ädelostknödel. Anpassa receptet så här för allergiker: Byt ströbrödet mot glutenfritt ströbröd, så kan även den som inte tål gluten njuta. Bjud friterad potatis i stället för ädelostknödel till den som inte tål ägg eller mjölk. INKOKTA PÄRON MED CHOKLAD & PÄRONMOUSSE FÖR 8 PERSONER 5 mogna päron, ca 850 g 1 dl vatten 1/2 dl socker 1 vaniljstång 2 dl vitt vin MOUSSE : 2 äggulor 1 dl florsocker 1 dl päronkonjak 3 dl vispgrädde 2 gelatinblad CHOKLADKAKA : 100 g smör 150 g mörk choklad 1 msk konjak 6 ägg 2 dl socker GÖR SÅ HÄR: 1. Koka upp vatten och socker till en sockerlag. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna i sockerlagen tillsammans med stången. Tillsätt vinet. 2. Skala päronen och ta ur kärnhusen. Lägg i päronen och koka dem mjuka i 10-15 minuter på svag värme. Låt kallna i lagen. 3. Mixa ett av päronen till moussen. Lägg gelatinbladen i blöt. Vispa äggulorna med florsocker. Värm päronkonjaken och lös de urkramade gelatinbladen i det. 4. Vispa grädden och tillsätt det tillsammans med det mixade päronet och gelatinet till äggblandningen. Ställ kallt. 5. Gör chokladkakan. Sätt ugnen på 175°C. Smält matfettet i en kastrull. Bryt chokladen i bitar ner i matfettet och låt det smälta. Tillsätt konjaken. 6. Dela äggen i gulor och vitor. Blanda gulorna med hälften av sockret och vispa till skum. Rör ihop detta med chokladsmeten. 7. Vispa vitorna med resten av sockret och rör sedan ner det i chokladsmeten. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 26 cm i diameter, och låt stå i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. 8. Skär en rektangel av chokladkakan. Lägg på päron skuret i långa skivor. Lägg på en kula av päronmoussen. Garnera med riven choklad. Kocktipset ! Om du vill garnera med päronflarn gör du så här: Tunnskiva ett päron med kärnhus och skal. Låt det ligga ett dygn i sockerlag och låt det sedan ligga och torka i ca 3 timmar i ugnen, 50°C. För alla ? Inkokta päron med chokladkaka och päronmousse innehåller inte gluten. Däremot ingår ägg och mjölkprodukter. Anpassa receptet så här för allergiker: Bjud ägg- och mjölkallergiker på enbart inkokta päron, ingen mousse eller kaka och servera med ägg- och mjölkfri sorbet, plus några bitar mörk, ren choklad.
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40