Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 LANTBRÖ D 50 g jäst 6 dl ljummet vat
ten (37°C) ev 1/2 msk salt ca 1 kg lantvetemjöl (eller Kungsörnens lev gott, ljust bröd) GÖR SÅ HÄR: 1. Smula sönder jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt salt och större delen av mjölet (spara ca 1/2 dl mjöl till utbakningen) och arbeta till en smidig deg. 2. Låt degen jäsa under bakduk i 40 minuter. 3. Sätt ugnen på 200°C. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och dela den i två delar. Forma till två bröd och lägg dem på en bakpappersklädd plåt. 4. Skåra dem och låt jäsa i 30 minuter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna på galler. Fö r alla ? Lantbröd innehåller inte mjölk eller ägg, men däremot ingår gluten. Köp en färdig vac-packad, glutenfri baguette eller något liknande bröd, om du har en gäst som inte tål gluten. SKALDJURSGRYT A ME D ROTFRUKTE R FÖR 6 PERSONER 300 g marulksfilé (skinn- och benfri) 200 g laxfilé (skinn- och benfri) 5-8 kokta havskräftor 1 kokt hummer 2 gula lökar 2 morötter 1 bit rotselleri, ca 75 g 1 palsternacka 1 fänkål 5 tomater olja 11/2 liter fiskbuljong 1 dl hummerfond 1/2-1 liter torrt vitt vin hackad basilika Buffé 9/2000 GÖR SÅ HÄR: 1. Skär fisken i bitar. Halvera havskräftorna och hummern. Ta ut köttet och skär det i bitar. Låt klorna vara med hela (knäck dem före servering). 2. Skala och finhacka löken. Skala rotfrukterna och skär dem och fänkålen i bitar. Skölj och klyfta tomaterna. 3. Fräs alla grönsaker utom tomaterna i olja i en stor kastrull. De ska mjukna men inte få färg. Tillsätt buljong, hummerfond och vin och låt det koka upp. Lägg i fiskbitarna. Sjud i 5 minuter tills fisken är klar. 4. Tillsätt skaldjur och tomatklyftor. Låt dem bli genomvarma. Strö över hackad basilika. Servera med wasabimajonnäs. Tips! Såsen i grytan kan eventuellt redas med arrowrot så att den blir lite simmig. Lyft i så fall först ut skaldjuren och fisken, red såsen och lägg sedan tillbaka dem så att de blir varma. fe r För alla ? Skaldjursgryta med rotfrukter och wasabimajonnäs. Själva skaldjursgrytan innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Wasabimajonnäs innehåller ägg, däremot inte gluten eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i wasabin. Till äggallergikern kan man servera wasabismaksatt fettfri majonnäs utan ägg. Kontrollera noga innehållet, för det finns två varianter av denna majonnäs. Wasabi ? Det är en japansk pepparrotssmakande krydda som i vissa butiker finns att köpa i form av pulver eller paste (kräm/ pastej/smet) på tub. Wasabimajonnäs Visp a samma n 2 äg g me d 2- 3 ts k wasab i (paste ) elle r riven pepparro t Tillsät t 2 d l olivolja oc h 2- 3 d l solrosol - j a i e n tun n strål e meda n d u vispar . Lå t såse n tjockn a til l e n majonnäs . Salta .
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40