Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20 - • Vardagsfest med sommarminnen frå
n Tyskland Den bästa tyska maten är den vardagliga, tycker Kocklandslagets ledare Gert Klötzke. Ofta är den baserad på rejäla, enkla smaker med grönsaker, kal och rotfrukter till välkryddade korvar eller rökt fläskkött. Våra svenska charkprodukter passar bra att förse med tyskinspirerade tillbehör, och sensommarens bär blir en läcker kräm. RECEP T GERT KLÖTZKE FOT O LARS PAULSSON STYLIS T TINA HELLBERG BÖNSOPP A ME D KASSLE R Den här enkla soppan kan även göras på vita eller svarta bönor. Linser är också en variation. FÖR 4 PERSONER 1 burk röda kidneybönor, 400 g 1/2-1 liten chilifrukt 2 citrongräs 1 msk smör 1/2 liter hönsbuljong (tärning + vatten) 1 burk kokosmjölk, ca 4 dl 2 tsk pressad citronsaft 1/2 tsk salt 200 g kassler GÖR SÅ HÄR: 1. Ta undan 1 dl av bönorna till garnering. Finhacka chilifrukten och citrongräset och fräs det tillsammans med bönorna i smör. 20 2. Häll på hönsbuljongen och kokosmjölken. Låt koka ihop så att ca 2/3 återstår. Mixa allt. Smaksätt med salt och citron. 3. Grovtärna kasslern och bryn den i stekpanna. Lägg detta i soppan som garnering tillsammans med bönorna. Fö r alla ? Bönsoppa med kassler innehåller inte gluten eller ägg. Däremot ingår mjölk, men receptet kan ändras så här: Uteslut smöret och använd mjölkfntt margarin eller olja i stället. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen. BRATWURS T ME D KÅLRABB I FÖR 4 PERSONER 2 bratwurstar 75 g rökt skinka 1 kålrabbi, ca 250 g 4 vårlökar, ca 80 g salt, peppar 1 1/2 dl créme fraiche med chili- och tomatsmak GÖR SÅ HÄR: 1. Skiva korven och fräs den i en stekpanna. Tärna skinkan och låt den fräsa med. 2. Tärna kålrabbin och koka den några minuter. Låt sedan även den fräsa med så att den blir varm. 3. Skölj och skiva vårlöken och tillsätt den. Smaka av med salt och peppar. Servera alltsammans på tallrik toppat med en klick créme fraiche. För alla ? Bratwurst med kålrabbi innehåller inte gluten och ägg, men däremot mjölk. Kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven. Uteslut créme fraiche vid ev mjölkallergi.
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40