Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 STEK T FLÄSKFIL É ME D PALSTERNACKSPU
R É OC H RÖDBETSRAG U FÖR 4 PERSONER 4 skivor fläskfilé å ca 125 g 1 - 2 msk smör till stekning PALSTERNACKSPURÉ: 4 palsternackor, ca 500 g 1 dl vitt vin 3 dl hönsbuljong (från tärning eller fond + vatten) 2 msk grädde (mellan- eller matlagnings-) Buffé 9/2000 2 msk créme fraiche salt, peppar RÖDBETSRAGU : ca 250 g rödbetor 2 msk kapris 1/2 dl vitt vin 1 msk smör salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skala palsternackorna och skiva dem. Koka dem i vin och buljong tills det mesta av vätskan kokat in. 2. Mixa palsternackorna tillsammans med grädde och créme fraiche till en slät smet. Smaka av med salt och peppar. 3. Skala och tärna rödbetorna. Blanchera rödbetstärningarna. Finhacka kaprisen. Fräs detta i smör i en teflonpanna utan att det tar färg. 4. Häll på lite av vinet och småkoka rödbetorna tills de blir »al dente«. Rör ner lite smör så att de blir glansiga. Krydda. 5. Stek köttskivorna i matfett i en stekpanna. 6. Lägg purén och fläskfilén på tallrik. Toppa med rödbetorna. För alla? Stekt fläskfilé med palsternackspuré och rödbetsragu innehåller inte gluten eller ägg. Däremot ingår mjölkprodukter, men receptet kan ändras så här: Uteslut grädde och mjölk i palsternackspurén och använd mjölkfritt margarin i stället. Kontrollera för säkerhets skull innehållet om buljongtärning används. Uteslut smöret i rödbetsragun och till stekningen. Använd i stället mjölkfritt margarin eller olja. •
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40