Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 POTATISSOPP A Lika billigt som gott
när kassan tryter. FÖR 4 PERSONER 6-8 potatisar, mjölig sort 1 klyfta rotselleri 1 purjolök 2-3 buljongtärningar 12-15 dl vatten 1 lagerblad 5 svartpepparkorn 1/2 tsk timjan 1 knippa persilja 1 - 2 starka korvar eller 1 paket bacon å ca 140 g GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatis och rotselleri och skär i små tärningar. Skölj och skiva purjon och lägg allt i en kastrull stor nog för soppkök. 2. Smula ner buljongen, häll på vattnet och lägg i kryddorna. 3. Koka sakta under lock tills potatisen mosar sig och kan vispas sönder. 4. Hacka persiljan och skiva korven. Tillsätt detta efter ca 20 minuters koktid. Eller knaperstek bacon och låt det rinna av på hushållspapper. Hacka baconet och lägg i soppan sist. Mjölig potatis. Här lätt rodnande king edward som gillas av dem som vill ha mjölig matpotatis. Mjöliga sorter kokar lätt sönder, men om du drar av kastrullen innan potatisen är helt färdig och låter den bli klar på eftervärmen innan den ångas av så kan det klara sig. Bra till mos och soppor. För alla ? Potatissoppa med bacon innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kolla för säkerhets skull innehållet i buljongtärningarna och korvarna. SPARRISPOTATI S ME D KAVIARDIP P Med sin fina nötsmak bör sparrispotatisen få huvudrollen. Mandelpotatis är inte heller så dumt. FÖR 2 PERSONER 8-10 sparris- eller mandelpotatisar 2 hårdkokta ägg 1 stor rödlök 2 msk hackad dill svartpeppar 1-2 msk smör eller margarin ca 1/2 dl stenbitsrom GÖR SÅ HÄR: 1. Koka potatisen klar med skalet på. Ånga av den och skala medan den är varm. 2. Skala och hacka äggen och skala och finhacka löken. Blanda med svartpeppar och dill i en skål och fördela över potatisen. 3. Smält smöret och häll det över potatisen. Klicka på rom och servera medan smöret är vamt. För alla ? Sparrispotatis med kaviardipp innehåller inte gluten, men däremot mjölk och ägg. Ändra receptet så här: Uteslut smöret och använd mjölkfritt margarin för den som inte tål mjölk. Vid äggallergi utesluter man de hårdkokta äggen och använder i stället gräddfil eller créme fraiche och blandar ner rom, lök och dill. Sparrispotatis. En ovanligt läcker potatis med fast gult kött och pel fin nötsmak. Lätt att använda, till exemi sallader eller råstekt
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40