Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39 Kids & Teens Tack Carin Karlsson (so
ppa) , Marik a Aitto-oja (spagetti med fetaost) och Cornelia M som skickade in receptet pa köttbullsrullen. Tyvärr ha r vi inte din adress, Cornelia . O m du hö r av dig skickar vi en bok till dig också! Publicerade bidrag belönas alltid med en bok. UPPLAGNIN G SUSANNE PETERSSON FOT O JOEL WÄREUS SPAGETTI MED FETAOST FÖR 4 PERSONER 500 g färsk pasta 250 g färsk broccoli 150-200 g fetaost 1/2-1 dl olivolja salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka spagettin al dente och skölj den i lite kallt vatten. 2. Skär broccolin i buketter och förväll dem i kokande vatten en kort stund. 3. Fräs spagetti och broccoli i lite av olivoljan och smula ner fetaosten. Rör ihop allt. Salta och peppra. Ringla över lite olja och servera med vitlöksbaguetter och blandad sallad. VITLÖKSBAGUETTER Sätt ugnen på 200°C. Skär 1 stor baguette i skivor. Pressa ner 2-3 vitlöksklyftor i 1/2 dl olivolja. Om man vill ha lite mer färg på bröden kan man även tillsätta 1 tsk paprikapulver. Pensla brödskivorna med detta och sätt in dem i ugnen i 3-5 minuter, tills de är gyllenbruna. ITALIENSK SOPPA Mina fyra barn älskar denna soppa, säger Carin Karlsson. Den är matig och den kan vara helt vegetarisk. Ett tips är att ha den som alternativsoppa före pannkakan på torsdagar. FÖR 4 PERSONER 1-2 gula lökar 1 - 2 vitlöksklyftor olja att steka i 1 burk krossade tomater 5 dl vatten 1 grönsaks- eller köttbuljongtärning 1 msk oregano salt, peppar 1 dl grädde riven ost till servering, gärna grovt riven parmesan GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i olja i en gryta. 2. Tillsätt de krossade tomaterna, vatten, buljongtärning och kryddor. Låt koka i ca 30 minuter. Tillsätt grädden mot slutet. 3. Garnera med grovt riven ost och gärna lite färska örter, tex oregano. Fö r alla ? Spagett i me d fetaos t innehåller gluten och mjölk. Den som har celiaki väljer glutenfri pasta och den med äggproblem väijer en äggfri sort. Italiens k sopp a innehåller inte gluten eller ägg, men äggallergiker bör se upp med valet av ost, så att inte konserveringsmedlet E11 05, lysozym, ingår. Den som inte tål mjölk kan utesluta grädden och osten som ingår i receptet. Köttbullsrulla r kan innehålla gluten, ägg och mjölk. Ändra så här: Utan gluten, välj köttbullar och bröd utan gluten. Utan ägg, använd tunnbröd och köttbullar som inte innehåller ägg. Utan mjölk, välj tunnbröd och köttbullar utan mjölk. Använd mjölkfritt margarin och uteslut all créme fraiche. Den som önskar kan i stället tillsätta några matskedar äkta majonnäs. KÖTTBULLSRULLAR FÖR 2 PERSONER 2 mjuka tunnbröd 1/2 msk smörgåsmargarin salladsblad 8 köttbullar SÅS : 2 avokador 1 dl lättcréme fraiche 1 tsk citronsaft salt, 1 krm chilipulver eller kajennpeppar 1 vitlöksklyfta GÖR SÅ HÄR: 1. Bre ett tunt lager smörgåsmargarin på bröden. Lägg på salladen. 2. Stek köttbullarna och skär dem i skivor och lägg dem ovanpå. 3. Mixa avokado och créme fraiche. Smaksätt med citronsaft och kryddor. Pressa i vitlöken. 4. Bre på såsen och rulla ihop mackorna till rullar. A 39
Buffé Sida 40