Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29 MANDELMO S ME D PEPPARRO T Ren och s
kär vardagslycka! Mandelpotatisen ger en särskild smak, men även andra sorter kan användas. FÖR 4 PERSONER ca 750 g mandelpotatis eller annan mjölig sort ca 21/2 dl mellangrädde, eller mjölk + grädde salt och peppar 1 msk smör pepparrot efter smak GÖR SÅ HÄR: 1. Skala potatisen och koka den klar på låg värme i lättsaltat vatten. Slå av vattnet och ånga av potatisen. 2. Pressa eller mosa potatisen i kastrullen. Ställ den på svag värme och tillsätt grädde lite i sänder under omrörning tills moset känns lagom fast. Krydda med salt och peppar och runda av med en smörklick. 3. Ta moset av värmen och smaka av med pepparrot efter smak - nyriven eller från tub. Tips! Färsk nyriven pepparrot har mycket smak, men den är lättflyktig. Skala och riv roten strax innan den ska användas. För alla ? Mandelmos med pepparrot innehåller inte gluten eller ägg, men däremot ingår mjölkprodukter. Ändra receptet så här: Uteslut grädde och mjölk, använd i stället ett mjölkfritt alternativ, tex Solhavre. Byt också ut smöret mot mjölkfritt margarin. ROSMARINPOTATI S ME D OLIVE R Festpotatis - lika god till lammkotletterna som till vardagskorven. FÖR 4 PERSONER 10-12 potatisar, asterix eller annan fast sort 1 stor gul lök 1/2 dl olivolja 2-3 dl torrt vitt vin 1 grönsaksbuljongtärning salt, svartpeppar ca 1 msk färsk rosmarin eller 1 tsk torkad Mandelpotatis. En gammal favorit, särskilt i Norrland. En mjölig sort som helst bör sjudas klar med skalet på. Kokt är den lättare att skala och steka. Mos på mandelpotatis är jättegott. 1 dl svarta oliver GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200°C. 2. Skala potatis och lök och skär allt i klyftor. Blanda i en ugnssäker form och häll på olivoljan. 3. Värm vinet och smula ner buljongtärningen. Häll det över potatisen och krydda med salt, peppar och rosmarin. 4. Stek mitt i ugnen ca 1 timme, eller tills potatisen känns lagom mjuk. Vänd runt i formen någon gång under stekningen. Blanda ner oliverna när potatisen tas ur ugnen. För alla ? Rosmarinpotatis med oliver innehåller inte gluten, ägg eller mjölk, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i buljongtärningen. Asterix. Röd och fin i skalet, fast och god i smaken. Kräver lite längre koktid men passar till det mesta. Lika god i gratänger som till hasselbackare. •
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40