Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 CHOKLADKAK A ME D CHOKLADKRÄ M OC H
BÄ R 8-1 0 BITAR 100 g smör 2 ägg 2 dl socker 1 dl vetemjöl 1/2 dl siktad kakao 1 tsk vaniljsocker CHOKLADKRÄM : 2 dl vispgrädde 200 g mörk eller ljus choklad 1 tsk vaniijsocker GARNERING : ca 1 liter färska bär, tex hallon GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och låt det svalna. 2. Vispa ägg och socker pösigt. 3. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. 4. Häll i en smord bröad form (ca 20 cm i diameter), gärna med löstagbar botten. Grädda i ca 25 minuter. Låt den stå och kallna så stelnar den. 5. Värm grädden till kokpunkten i en tjockbottnad kastrull. Ta den från värmen och tillsätt chokladen i bitar och vaniljsocker. Rör tills chokladen smält. 6. Låt krämen svalna och häll den i en skål. Ställ den i kylen. Rör i den då och då tills den tjocknat till en kräm. Det tar ca 1 timme. 7. Bre chokladkrämen på kakan. Rensa bären och lägg dem på kakan. För alla ? Chokladkaka med chokladkräm och bär innehåller gluten, mjölk och ägg. Bjud bären utan kaka vid ev allergi. En ägg- och mjölkfri sorbet kan serveras till.
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40