Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28 POTATISGRATAN G ME D GETOS T Fasta s
orter passar bra till gratäng - getosten ger oöverträffad smak. Hård getost är bäst, men mjuk går också bra. FÖR 4 PERSONER ca 750 g fast potatis ca 75 g getost salt, svartpeppar 21/2 dl mellangrädde GÖR SÅ HÄR: I.Sätt ugnen på 200-225°C. 2. Skala potatisen, skiva den mycket fint. Riv getosten. 3. Varva potatis och getost i en ugnssäker form, med ett lager getost i mitten och ett överst. Krydda med salt och peppar mellan varven. 4. Häll på grädden och grädda mitt i ugnen i 45-50 minuter eller tills potatisen känns mjuk och ytan har fin färg. För alla ? Potatisgratäng med getost innehåller inte gluten eller ägg, men däremot ingår mjölkprodukter. Fast potatis Bintje är vanligast. Folva och ukama är andra fasta sorter, men här på bilden är det den mycket goda sorten sava. Jämna fina knölar som passar till det mesta. forts från sid 2 7 Hellre i svalfacket än under diskbänken. Grönfärgad potatis har legat för ljust och bör inte ätas. Påsen är datumstämplad i botten, hållbarheten är vanligen ca 2 veckor. »Min potatis kokar alltid sönder, ändå låter jag den kallna i kokvattnet«, sa en kund till min vän trädgårdsmästaren. Att koka potatis sa är inte någon bra idé, hur man kokar potatis är alltså ingen självklart lätt sak. KOK A POTATISE N S Å HÄR : Häll inte på mer vatten än vad som behövs för att täcka potatisen. Salta lätt. Koka under lock på medelvärme. Vissa sorter, som mandelpotatis, får bara sjuda. Prova med en sticka när den är lagom mjuk. Slå av kokvattnet, ställ tillbaka kastrullen på plattan och ånga potatisen torr utan lock. Servera den helst nykokt. Behöver potatisen vänta en liten stund - lägg ett dubbelt hushållspapper under locket så häller den sig torr. 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40