Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16 Annas Curry UPPLAGNIN G SUSANNE PETT
ERSSON FOT O JOEL WÄREUS Skicka Brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 113 84 Stockholm Fax: 08-728 23 37 anna.gidgard@forlaget.ica.se Chilitips! »Av star k chilifruk t ka n ma n f å sved a p å händer - n a efte r at t ma n ha r hac - ka t den . Oc h o m ma n rå - ka r kli a si g i öga t efte r at t ma n ha r hacka t chili - fruk t ä r kvälle n förstörd . Dett a ä r lösningen : hål l i skafte t p ä chilifrukten . Klip p chili n i tunn a ski - vo r me d e n sax. " Janine CHOKLADLÖV Gå ut i skogen och leta reda på några fina, kraftiga höstlöv. Smält blockchoklad i vattenbad och pensla löven på baksidan med det. Dra försiktigt bladen från chokladen när den stelnat. Så har du ett fint mönstrat chokladlöv att garnera tårtor och desserter med. Camilla Åberg, Grödinge Spagettiopera på Regina På Stockholms operamathus kombinerar man mat och vin med kultur. Vi sitter på en piazza nedanför scenen, vid bord med rödrutiga dukar. På scenen avlöser de italienska operapärlorna varandra och publiken rörs till tårar. Men tårarna torkar fort när sångarna blir serveringspersonal och i stället ställer ut skålar med rykande het pasta. Föreställningarna på Regina varierar i stil, från den lite strikta operan Carmen där man äter i pauserna till den lustiga italienska spagettioperan där sångarna även serverar mat och vin. www.hathor-opera.com Operapasta med lax & senap Koka ihop 2 dl torrt vitt vin med 1 msk fiskfond, tillsätt 3 dl grädde och låt koka ihop en stund till. Späd med 3 dl mjölk och rör i 1 msk dijonsenap och 1/2 dl hackad dill. Red med lite maizenaredning om det behövs. Skär laxen i 1 1/2 cm stora tärningar och stek bitarna i lite olja. Salta och peppra. Strimla en liten purjolök och fräs även den i panna. Rör ner lax och purjo i såsen (men spara lite lax till garnering). Smaka av såsen. Servera med färsk pasta och garnera med en dillkvist. Kokbok för fotbollsälskare Det man fäster sig vid i Don Tömmasos favoritmål (ICA Bokförlag) är de härliga fotona från 50-talets Italien. Och naturligtvis även Thomas Nordahls upplevelser av fotboll och mat, fångade av Jan Gradvall. Thomas pappa är ju legendariske Gunnar Nordahl, som i många år spelade i Italien. Alla recept har en trevlig kommentar om hur de kommit till eller var de kommer ifrån. Dessutom ska recepten vara så enkla att även en gastronomisk korpspelare kan klara av dem. Tortellinibuljong från La Brasseria i Bologna Koka tortellini (gärna med köttfyllning) för fyra personer enligt anvisning på paketet. Hetta upp 1 liter god köttbuljong (gärna hemgjord). Servera buljongen i fyra soppskålar och fördela tortellinin i dem. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad bladpersilja och grovriven parmesanost. Enkelt med soppa T a de t d u ha r hemma : exempelvi s pota - tis , morot , palsternack a oc h lit e lök . Ha r d u lit e ingefär a hemm a s å ri v ne r de t också . Kansk e vitlök . Skal a oc h skä r i mindr e bita r oc h kok a i buljong . Mix a soppa n me d mixersta v elle r i matbereda - re , smak a e v a v me d lit e grädde . Svårar e ä n s å ä r de t inte . De t sk a mycke t til l fö r at t ma n sk a misslyckas . Rostade örtoch nötsnitt ar Eleganta små munsbitar, perfekta till drinken. Nötsmöret kan göras i förväg, så går det blixtsnabbt att göra dem innan gästerna kommer (smöret håller en vecka i kylskåp). Värm ugnen till 275°C. Mixa 150 g smör, 1 dl färsk persilja, 1 msk basilika, 1/2 tsk timjan, salt och 1 vitlöksklyfta. Tillsätt 1 äggula och 1 1/2 dl hasselnötter och kör maskinen tills nötterna är fint hackade men inte söndermalda. Klyv 3 pitabröd. Bre alla 6 rundlarna med nötsmöret. Klipp brödet i tårtbitar. Lägg på bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen tills de börjar få färg. Det blir 50-60 stycken. Recept från Maten hemma (Stadsparken)
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40