Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Billiga veckan bjuder snabba & lättl
agade rätter från ICA Provkök. De kostar max 15 kronor per portion. Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.ica.se Billiga veckan RECEP T BIRGITTA RASMUSSO N FOT O ARN E ADLE R Månda g KÖRVEL- OCH POTATISSOPPA Skala 4-5 potatisar (600 g) och skär i bitar. Värm 1-2 msk olja i en gryta stor nog för soppkök . Lägg i potati - sen och fräs den glansig. Skölj och strimla 1 medelstor purjo och låt den fräsa med. Häll på 12 dl buljong (tärningar + vatten) . Krydda med 1 tsk salt och 1 krm pep - par. Låt smäkoka i ca 15 minuter. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare till fin puré . Häll tillbaka i grytan o m matberedare används . Hacka 1/2-1 kruk a körvel och rö r ner. Runda av med 1 dl créme fraiche som vispas i. Servera med bröd och ost. Tisdag HÖSTLIG FALUGRYTA Strimla 400 g falukorv. Skala och skär 1-2 rödlöka r i tunna klyftor. Skala 2-3 morötter, 1 palsternacka och 2-3 rödbetor. Skär i bitar. Strimla 1-2 selleristjälkar. Värm 1-2 msk olja i en gryta. Lägg i allt det gröna och fräs glansigt utan att det tar färg. Tillsätt korvstrimlorna och låt dem fräsa med i några minuter. Häll på 2-3 dl vatten. Krydda med 1 tsk timjan och 1 msk senap . Låt koka på medelvärme i ca 15 minuter. Strö rikligt med hackad persilja över. Servera med lantbröd . Onsda g KAPRISFISK Stek 500 g spättafilé i 1-2 msk margarin eller smör. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg upp pa fat. Lägg gruppe r av hackad inlagd rödbeta, kapris och hackad gräslök runt fisken. Servera med citronklyftor, kokt potatis och en blandad sallad. Torsdag NUDELSOPPA Ä LA CHICKEN Koka upp 12 dl hönsbuljong (tärningar + vatten) . Strimla 2 kycklingfiléer (ca 300 g). Lägg dessa i den ko - kande buljongen och låt småkoka i ca 5 minuter. Strimla 4-6 salladslökar och blanda i soppan. Lägg ner 100 g risnudlar. Låt koka i 4-5 minuter. Smaka av med 1-2 klyftor pressad vitlök och 1/2 dl japansk soja. Ev också salt och peppar. Servera soppan rykande varm med vitt bröd till. Fredag KASSLERSKIVA MED DANSKA VÄNNENS SALLAD Koka 2 dl ris (parboiled) i ca 20 minuter eller enligt förpackningens anvisning. Låt riset svalna. Rör samman 1/2 msk dijonsenap, 2 msk vitvinsvinäger, 1/2 dl vatten , 1/2 tsk salt och 1 krm grovmalen svartpeppa r till en dressing. Häll dressingen över riset. Blanda sedan ner ca 11/2 dl majskorn , 1/2 förpackning cocktailtomate r skurna i bitar; ca 10 cm purjo skuren i tunna ringa r och 200 g fetaosttärningar. Bräck 500 g kassler skuren i skivor snabb t i stekpanna eller grilla. Servera kasslern till salladen.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40