Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25 STEKT A GRÖN A TOMATE R Fräsiga utan
på, mjälla och lätt syrliga inuti - det är riktigt gott! FÖR 2 PERSONER ca 300 g pasta, tex ca pel I in i 2-4 gröna tomater 1 dl vetemjöl 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 ägg 3 msk grädde 1 dl ströbröd 1 påse riven parmesan ca 3 dl olja till fritering 2 vitlöksklyftor ev kajennpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 2. Skölj och skär tomaterna i centimetertjocka skivor. Blanda vetemjöl, salt och svartpeppar på en tallrik. Vispa ihop ägg och grädde i en annan och blanda ströbröd och parmesan på en tredje. Förbered pastan. 3. Vänd tomaterna först i mjölet, därefter i äggsmeten och sist i ostbrödet. Tryck till så att paneringen fastnar och låt tomaterna vila på en bräda. 4. Hetta upp oljan sakta i en gryta eller låg panna, ca 180°C (en bit vitt bröd ska få fin färg och bli knaprigt på 1 minut). 5. Skala och krossa vitlöken lätt och fritera den svagt brun. Den INDIA N PICKLE S Både gröna och röda tomater ingår i den här starka picklesen. Den är god till både hamburgare och revbensspjäll - men inget för fegisar. 1 1/2 kg tomater, röda och gröna blandade 1 stor gul lök 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika 1-2 gröna paprikor 1 slanggurka 1 chilifrukt 1/4 dl salt 3 dl vinättika 500 g brun farin 1 tsk Colmans senapspulver 2 tsk flytande Atamon konserveringsmedel GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj grönsakerna, skala lök och vitlök. Skölj och kärna ur chilifrukten. 2. Dela allt i mindre bitar och hacka sedan alla grönsaker till en grov mix i matberedaren. Häll över mixen i ett kärl och blanda med saltet. Låt det dra över daBuffé 9/2000 får inte brännas, då blir oljan bitter i smaken. Ta upp vitlöken. 6. Fortsätt att fritera några tomatskivor i taget, vänd dem så att de blir fint gyllenbruna på båda sidor. 7. Smaksätt den nykokta pastan med 1 msk av den vitlökssmakande oljan, som inte får vara bränd. Krydda med grovmalen svartpeppar och ev en nypa kajenn. Servera genast. gen eller under natten. 3. Låt mixen rinna av i omgångar i en sil och lägg över den i en kastrull. Blanda ner farin, senapspulver och vinättika. Koka utan lock på hög värme i ca 45 minuter tills vätskan kokat bort och röran är lagom tjock. 4. Ta grytan från värmen, skumma ytan noga och tillsätt konserveringsmedel. Fyll picklesen i väl rengjorda glasburkar och förslut genast med lock. Förvara i kylen. GRÖ N TOMATMARMELA D En blivande favorit i köket. 1 kg gröna tomater 9 dl strösocker rivet skal av 1 apelsin 1 tsk flytande Atamon konserveringsmedel GÖR SÅ HÄR: 1. Skölj och hacka tomaterna i matberedaren - inte för fint. Låt mixen rinna av i en sil så att det mesta av vätskan försvinner. 2. Koka tomatmixen utan socker i ca 15 minuter utan lock. Rör sedan ner socker och apelsinskal och fortsätt koka kraftigt i ca 10 minuter under omrörning tills marmeladen tjocknar. 3. Ta grytan från värmen och skumma ytan väl. Tillsätt konserveringsmedel. 4. Häll marmeladen i väl rengjorda glasburkar. Förslut med lock när marmeladen svalnat. Förvara i kylen.
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40