Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12 é.llllJM.I4.ll'M RÖKT LAX PÅ TOAST M
ED ÄGGRÖRA & FORELLROM Blanda ihop 4 ägg och 2 msk grädde. Krydda med 1 krm salt och ett par drag med pepparkvarnen. Värm blandningen i en kastrull på medelvärme. Rör långsamt och kontinueriigt med en träsked tills blandningen börjar stelna till äggröra. Sänk ev värmen om det går för fort och var försiktig så att äggröran inte sätter sig i bottnen. Ta kastrullen från värmen när äggröran fått en krämig och fin konsistens. Servera äggröran på rostade brödskivor med rökt lax och, om man vill, forellrom. För alla? Rökt lax på toast med äggröra och forellrom innehåller gluten, ägg och mjölk. Ändra så här till glutenfri: använd glutenfritt bröd. Mjölkfri: uteslut grädden och använd vatten, plus en aning olja till aggroran. Till den här rätten går det bra att grilla eller steka torsken. Den kan bytas ut mot laxkotletter eller någon vit fiskfilé. Det är en stor fördel, när du grillar torsk, att jobba med kotletter. Torsken är en spröd fisk och håller ihop bättre om den sitter kvar på benet Känner man oro för detta kan man i stället lugnt använda stekpanna. GRILLAD TORSK MED TOMAT- OCH BACONSALSA FÖR 4 PERSONER 4 torskkotletter a ca 250 g eller 600 g torskfilé eller annan vit fast fisk 2 tomater 1 burk kronartskocksbottnar å 400 g 2 avokador 2 salladslökar eller 1/2 purjo 1/2 dl olivolja 2-3 msk pressad citronjuice 1/2-1 paket bacon ä 140 g 1 kruka körvel eller persilja salt, nymalen svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Dela tomatema i fjärdedelar, skär bort och kasta kärnhuset. Skär tomatkött och kronärtskocksbottnar i små tärningar. 2. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Finstrimla salladslöken. 3. Blanda det skurna med olivolja och citronjuice. 4. Strimla baconskivorna och stek i en het stekpanna under omrörning 12 tills baconbitarna fått fin färg och blivit knapriga. 5. Blanda baconbitarna med de övriga ingredienserna samt 1/2 kruka grovhackad körvel/persilja. Smaksätt med salt och peppar. Blanda väl och låt stå och dra. 6. Gnid in en grillpanna med olja Hetta upp pannan tills den är rykande het. 7. Salta och peppra fiskbitarna och pensla dem lärt med olivolja. Lägg ner dem i pannan och grilla i 5-6 minuter på varje sida. 8. Lägg upp fisken på varma tallrikar. Skeda över salladen och garnera med resterande körvel/persilja. Spröda salladsblad samt en fräsig baguette är gott till. Den hungrige kan välja potatis eller ris. Tillagning: 30 minuter Energi:Fett: * * Fibrer.* För alla? Grillad torsk med tomat- och baconsalsa innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Välj bröd till som passar vid ev allergi. Jacob: - Ett bra tips när man grillar i panna är att man först grillmönstrar sin råvara men låter den bli färdig i ugnen. Detta är bra om man t ex har en för liten panna eller om man vill göra större mängder. På detta sätt slipper man även en massa stekos. Gör så här: grilla fisken ca 1 minut på varje sida, lägg upp i en ugnssaker form och ugnsstek på mellersta falsen i 10-12 minuter på 175°C. Liselotte: Får man inte tag i torskkotlett går det bra med filéer också. Var dock försiktig vid tillagningen så att filéerna inte blir överstekta. Egentligen passar vilken vitfisk som helst. Salladslök är lite mildare än purjolök och passar bra till sallader. Hittar du inte den kan du ta det ljusa från purjolök i stället. Baconet kan stekas mellan dubbla hushållspapper i mikrovågsugnen för att slippa överflödigt fett. Dessutom blir det inget stekos.
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40