Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15 KARDEMUMMARIDDARE MED GUBBAR & HONUN
G Ta 4 rediga skivor vitt formbröd och skär i trekanter. Vispa ihop 2 ägg, 2 dl mjölk, 1 msk socker och 1 tsk målen kardemumma. Vänd brödskivorna i äggsmeten och låt sedan ligga och dra i smeten i ca 5 minuter. Vänd brödskivorna efter halva tiden. Stek brödskivorna i en het, lätt oljad stekpanna i 2 minuter på varje sida eller tills skivorna fått fin färg. Servera med honung och färska jordgubbar. För alla? Kardemummariddare med gubbar & honung innehåller gluten, ägg och mjölk. Välj glutenfritt bröd, så kan även den med celiaki njuta fö (b ***** ttffliflfB ^ APPELPANNKAKA MED VANILJ YOGHURT Vispa ihop 2 ägg, 2 dl vetemjöl, 1 msk socker och 1 krm salt till en jämn smet. Späd under omrörning med 5 dl mjölk. Skala och kärna ur 2 äpplen. Skiva äpplena fint och pudra över 1 msk socker och 1 tsk kanel. Lägg äppelskivorna i en smord ugnssäker form, ca 30 x 20 cm. Häll över äggsmeten och grädda i ugnen på mellersta falsen i 200°C i 20-25 minuter eller tills äppelpannkakan fått en fin gyllene färg. Skär upp i portionsbitar och servera med en klick vaniljyoghurt. För alla? Äppelpannkaka med vaniljyoghurt innehåller gluten, mjölk och ägg. J GLASERAD LAX MED KRYDDIG COUSCOUSSALLAD FÖR 4 PERSONER 600 g laxfilé med skinnet kvar 2 rödlökar 3 msk socker 1 dl balsamvinäger 1 tsk salt, 1 krm peppar SALLADEN: 3 dlcouscous 3 dl vatten 2 msk olivolja 1 påse mandelspån å 50 g juicen av 1/2 citron 20 vindruvor, gärna kämfria 1 röd chilifrukt 1 kruka persilja 1 tsk salt, peppar efter smak GÖR SÅ HÄR: 1. Blanda couscousen med vattnet, låt stå att svälla i ca 15 minuter. Finfördela grynen och blanda ner olivolja. 2. Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna. Tillsätt dem och pressa i citronjuicen i couscousen. 3. Dela druvorna, peta ur ev kärnor. Dela chilifrukten och skär bort kärnfästet. Strimla och finhacka chilin. Finhacka persiljan. 4. Vänd ner druvor, chili och persilja i couscousen. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar. 5. Salta och peppra laxbitarna. Pensla lätt med olivolja och stek i en het stekpanna i ca 4 minuter på varje sida. Varmhåll i ugnen, ca 75°C. Eller grilla över kolgrill. 6. Skala och strimla löken. Fräs den i den heta laxpannan i ca 30 sekunder. 7. Strö över sockret. Rör om 2 gånger och låt sockret karamelliseras. Detta går mycket fort, 30-40 sekunder! Häll därefter på vinägern och låt koka samman till en sirapslik konsistens. Ta genast av pannan från spisen. 8. Pensla eller skeda »glazen« över laxbitarna. Lägg upp couscousen på tallrikar. Toppa med laxbitama Garnera gärna med spröd sallad. Tillagning: 30 minuter Energi:** Fett: * * Fibrer:* Tips! Om man vill ha lite starkare smak kryddar man »glazen« med 5- 6 grovkrossade svartpepparkom eller 1 finhackad chilifrukt och lägger ner samtidigt med löken i pannan. Liselotte: -Oj , vilken festmat! Den söta glazen på laxen bryter fint av sältan. Och vilken couscous sedan. Druvorna känns nytt och mandeln blir en fin kontrast. Glaze låter avancerat men är rätt och slätt översatt en glasyr gjord på balsamvinäger och socker som fått koka ihop med rödlök till en sirapsliknande konsistens. Den här rätten är så festlig att den kräver en dessert. Får jag föreslå en kula färdig sorbet med en sås av hallon mixade med florsocker efter smak och sedan passerade genom en sil. Mums! Jacob: -Jag gillar den fräscha brytningen mellan varmt och kallt. Lätta, smakrika sallader passar utmärkt till stekt och grillat. För alla? Glaserad lax med kryddig couscoussallad innehåller inte mjölk eller ägg. Gluten ingår, men ändra så här till glutenfri: välj ris istället för couscous till salladen. •
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40