Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13 Raita, som är av indiskt ursprung, p
åminner mycket om tsatsiki. Huvudingrediensen är yoghurt som kan kryddas med tex spiskummin eller garam masala. Innehållet kan varieras med tex äggplanta, potatis och spenat Raita är ett svalt komplement till olika kryddstarka indiska rätter. Raita passar mycket väl till de flesta grillade rätter. RAITA MED KRYDDIG KORV OCH ROSTAD FÄRSKPOTATIS FÖR 4 PERSONER 600 g chorizo (kryddstark korv) 5 dl naturell yoghurt 800 g små färskpotatisar 1 gurka 2-3 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 dl hackad persilja 1/2 tsk spiskummin salt, peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Häll yoghurten i ett kaffefilter att rinna av i 30-40 minuter. 2. Koka potatisen mjuk, låt ånga av. 3. Skala gurkan. Dela den på längden och skrapa ur kärnorna med en tesked. Skär gurkan tvärs över i ca 1 cm tjocka skivor. 4. Stek korven på medelhög värme runt om i ca 10 minuter tills den fått fin yta Håll varmt. 5. Dela potatisen och stek den i en het stekpanna med olja i ca 10 minuter. Vänd potatisen då och då. Krydda med salt och peppar. 6. Blanda yoghurten med gurka, spiskummin, pressad vitlök och finhackad persilja. Rör ner ca 112 tsk salt och ett par krm nymalen svartpeppar. Dela korven och lägg upp på tallrikar. Skeda upp raitan bredvid och avluta med att lägga på potatisen. Sila yoghurt: 40 minuter Tillagning: 20 minuter Energi: * * Fett: * * Fibrer: * För alla? Innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i korven som du väljer. Mjölk ingår. Liselotte: Raitan känns fräsch och kan smaksättas med enbart vitlök om man inte är så förtjust i spiskummin. Jag skulle gärna ha i mer gurka än yoghurt för en matigare variant. Har du brådis kan du använda matlagningsyoghurt, som är tjockare i konsistensen och som inte behöver rinna av. Men jag ser gärna mer grönsaker till den här rätten. En härlig sallad att börja med samt en mindre mängd av korven. Stark senap eller ajvar relish är gott till. I
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40