Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14 SALLAD MED OSTYOGHURT OCH STRIMLAD K
ASSLER FÖR 4 PERSONER 400-500 g vinmarinerad kassler 4 ägg 100 g ädelost 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk färskpressad citronjuice 1 tsk socker salt, peppar 10 rädisor 1 ask körsbärstomater, ca 150 g 150 g spröd salladsblandning, tex mäche-, frisée- eller lollorossosallad TILLBEHÖR: 14 breadsticks (tips) eller nybakat bröd GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg äggen i kallt vatten. Koka upp och sjud i ca 7 minuter. Skölj i kallt vatten. Skala och dela äggen i klyftor. 2. Gaffelmosa ädelosten med yoghurten till en jämn och smidig konsistens. Smaksätt med citronjuice, socker, salt och peppar. 3. Putsa kasslern. Skär tvärs över i 1 cm tjocka skivor. Skär skivorna i 11I cm tjocka strimlor. 4. Skölj och skiva rädisorna fint. Dela tomatema. Riv salladsbladen. 5. Blanda sallad, tomater, rädisor och ägg med yoghurtblandningen. 6. Lägg upp hälften av salladen på tallrikar i luftiga högar. Fördela kasslerstrimlorna över och toppa med resten av salladen. Servera gärna med breadsticks. Se tips! Tillagning: 25 minuter Energi:** Fett: * * Fibrer:* Liselotte: - Kassler är bra mat, fettsnålt och mättande. Gott både kallt och varmt. Dessutom är det perfekt sommarmat. Men det behövs verkligen nya idéer om hur man kan använda den. Bra att dressingen är gjord på yoghurt som håller ner fettmängden. Tips! Skär långa, sneda skivor av en baguette. Rör ihop 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk olivolja och 2 msk finhackad persilja. Pensla skivorna med blandningen, salta lätt och rosta i ugnen på mellersta falsen i ca 10 minuter i 1 75°C. Servera till salladen. Bröden är även jättegoda som snacks! För alla? Sallad med ostyoghurt och strimlad kassler innehåller inte gluten under förutsättning att glutenfritt bröd används. Ägg och mjölk ingår.
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40