Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23 1 Tips! Det finns färdigkryddad örtc
réme fraiche att köpa. Tillsätt bara lite senap och den är klar att servera. Bjud enkelt på lunchen Man behöver faktiskt inte ha fest på kvällen, passa på att bjuda lite festligt mitt på dagen när det ändå är semester. Det här är mat med mycket smak och doft. Den går enkelt och snabbt att laga och passar på en lunchbjudning i solen. GRILLAD LAX MED POTATISSALLAD & ÖRTCRÉME FRAICHE FÖR 4 PERSONER 4 bitar laxfilé å 150 g 1 msk olivolja salt, peppar FÄRSKPOTATISSALLAD: 800 g kokt färskpotatis 200 g sockerärter 1 knippa vårlök 1 msk olivolja 100 g mangoldskott eller annan sallad salt, peppar ÖRTCRÉME FRAICHE: 2 dl créme fraiche, gärna lätt3 msk finhackad dill 1 msk grov senap GÖR SÅ HÄR: 1. Pensla laxen med olja. Stek eller grilla laxbitarna. Krydda med salt och peppar. 2. Skär potatisen i skivor. Strimla sockerarterna. Ansa och skiva löken. 3. Fräs potatis, sockerärter och lök hastigt i oljan några minuter tills det är genomvärmt. Ta från värmen och vänd ner salladsbladen. Krydda med salt och peppar. 4. Rör samman créme fraiche, dill och senap. Servera laxen med den varma salladen och en klick örtcréme fraiche. Tips! Ha alltid lite kokt färskpotatis i kylen. Det finns så mycket att använda den till; värm den och gör en ljummen sallad, skiva och lägg på macka med kryddor, blanda med dressing och grönsaker till en kall potatissallad. YOGHURTPANNACOTTA MED JORDGUBBAR FÖR 4 PERSONER 2 gelatinblad 2 dl vispgrädde 11/2 msk honung 1 vaniljstång eller 1 tsk vaniljsocker 2 dl mild yoghurt naturell 1 liter jordgubbar GÖR SÅ HÄR: 1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. 2. Häll grädde, honung och halverad och urskrapad vaniljstång i en kastrull. Låt det koka upp. Ta den från värmen. Ta upp vaniljstången. 3. Ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i den varma gräddmjölken. AV INGMARI ROUG FOTO HOLGER EDSTRÖM 4. Låt svalna. Rör ner yoghurten. Fördela smeten i 4 glas. Ställ dem kallt tills de stelnat. Servera med lättsockrade färska jordgubbar.
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40