Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Snabbt & lättlagat AV BIRGITTA RASMU
SSON (ICA PROVKÖK) FOTO ARNE ADLER Måndag COU NTRYSALLAD Spola av i burk röd a böno r (400 g) och lägg i en skål. Snoppa ca 125 g gröna bönor och koka dem i lättsalta t vatten i ca 2 minuter. Koka 125 g minimajs i samma vatten i ca 2 minuter. Kyl grönsakerna under kallt vatten, låt rinna av väl. Lägg dem i skålen. Skölj och skär 5-6 tomater i klyftor. Skär 1/2 gurka i halvmåna r och strimla 2-3 selleristjälkar. Blanda ner i skålen. Skala och skiva 1 rödlök. Lägg ner i skålen tillsammans med 2 msk kapris. Gör en dressing av 2 msk riven pepparrot , 4 msk majsolja, 2 tsk rödvinsvinäger och 2 msk hackade färska örter, salt och peppar. Häl l den över salladen. Servera med te x förlorat ägg och bröd. Tisdag OLIVFISK Lägg 600 g fiskfilé, te x makrill, i en ugnssäker form. Dela, kärna ur och hacka 1 chilifrukt. Skölj och grovhacka 4 tomater. Hetta upp 2. msk olja i en kastrull. Fräs chilihacket ett par minuter. Lägg i tomathack och koka i 3-4 minuter. Ta kastrullen från plattan och blanda i ca 15 svarta oliver, 1 msk tomatpuré och 2 msk färsk hackad dragon . Smaka av med salt och peppar. Skeda olivröran över fisken. Ställ in i ugn 200°c, ca 10 minuter. Servera fisken med kok t potatis och ärtskidor. Onsdag FÄRSGRYTA MED PASTASKRUVAR Koka 280 g pastaskruva r enligt förpackningens anvisning. Skala och hacka 1 gul lök. Fräs den i 1 msk olja i några minuter i en panna . Tillsätt 300 g köttfärs och låt fräsa med tills den får lite färg. Krydda med 1/2 tsk salt, 1 tsk curry, 1/2 krm kajennpeppar och 1 krm svartpeppar. Häll på 2 dl buljong (tärning + vatten). Låt småkoka i ca 5 minuter. Låt pastan rinna av väl. Rö r ner pastan . Skala och skiva 2 bananer. Vänd ner i grytan och strö över 1/2 dl salta jordnötter. Servera med blandad grön - sallad och citron. Torsdag LÖK- OCH ÄPPELSOPPA Skala och grovhacka 4 gula lökar. Skölj och kärna ur 2-3 äpplen. Skär dem i bitar. Fräs lök och äpplen i 1 msk olja. Häll över 1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten). Krydda med 1 msk pressad citronjuice, 2 tsk gurkmeja, 1/2 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Låt koka under lock i ca 15 minuter. Mixa med mixerstav eller matberedare till puré . Krydda med 2 msk hackad timjan. Servera med 50 g riven ädelost som blandas med 1 dl kesella. Smaka av med svartpeppar. Bröd därtill. Fredag LAXPAKET Ä LA MOJO Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även att fokusera på annat än priset. Till exempel tid, ingredienser eller antalet kalorier. Recepten är beräknade för 4 portioner. 32 Lägg 4 laxfilébitar å 150 g i en marinad av 1 msk olivolja, 1 msk pressad limejuice, 1 msk pressad apelsinjuice, 1 finhackad vitlöksklyfta, 1 tsk färskriven ingefära, 1 tsk salt och 1 krm peppar . Låt marinera i ca 30 minuter. Lägg varje laxbit p å ett kinakålsblad. Strö p å lite kajennpeppar och ev lite salt. Lägg på 1 skiva mango . Rulla eller vik ihop till ett paket . Lägg det på en bit aluminium - folie. Nyp ihop paketet . Ställ på plåt och tillaga i 225°c, 15-20 minuter. Servera med grönsaksris.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40