Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18 Annas Curry FOTO PEPE NILSSON ZESPRI
Skicka brev, fax eller e-post till Annas Curry Box 6630 11384 Stockholm Fax:08-7282337 anna.gidgard@forlaget.ica.se Zespri gold ser ut som en gul kiwi men smakar sött, som mango och krusbär i en exotisk förening. En enda frukt innehåller dubbla dagsbehovet av C-vitamin och är också rik på E-vitamin, mineraler, antioxidanter och fibrer. Den är helt fettfri; 100 g frukt innehåller 58 kcal. Zespri kan ätas som den är men passar också bra att skära i små kuber och blanda i pastasallad, eller i en förrättscocktail med avokado, gurka och chilifrukt. Alexandra Zazzi använder zespri så här: Lägg bitar av mozzarella, zespri och lite saJladslök på en skiva lufttorkad skinka. Rulla ihop och servera som bufférätt eller drinksnacks. SOMMARDESSERT Söt, stark och syrlig på samma gång är denna fruktdessert. Passar bra efter en kraftig middag eftersom ingefäran sägs ha matsmältande egenskaper. Rör ihop 2 msk honung, pressad |^^ _ KYCKLINGBITAR MED PARMESAN En perfekt rätt på buffébordet eller som snacks/förrätt på middagen. Som förrätt till 4 personer räcker halva mängden. Skär 4 stora kycklingfiléer i tunna skivor (frysta filéer som har tinat lite är lättast att skära så det blir riktigt tunna skivor). Vänd skivorna i en panenng av 1 dl vetemjöl, 11I tsk citronpeppar och 112 tsk salt. Doppa i uppvispat ägg. Avsluta med att vända skivorna i en blandning av 2 dl ströbröd, 40 g finnven parmesan och 1 msk torkade örtkryddor. Hetta upp rejält med olivolja och smör i en stekpanna. Stek skivorna gyllene. Servera med en dipp av 2 dl créme fraiche med paprikaVchilismak, juice och skal från 1/2-1 lime, 2- 3 stnmlade marinerade soltorkade tomater och en pressad vitlöksklyfta. Rör i rejält med finhackad basilika. Recept: Renée Kurenkoti juice och skal av 1 lime och 2 tsk riven färsk ingefära. (Rör ut honungen med lite hett vatten om den är hård.) Låt 1 stor klase kärnfria vindruvor och 1 liter jordgubbar marinera i detta i kylskåp någon timme. Recept från Mia U i Gustavsberg VEGETARISKT FRÅN MAROCKO Marockansk mat (ICA bokförlag) känns genuin och innehåller enkla recept, bl a tre olika varianter på harissa, som är en stark marockansk sås, grytor och olika sorters couscous. Därifrån lånar vi en fnsk dipp som passar till heta grytor och couscousrätter. Yoghurtsås med vitlök Låt ca 3 dl mild yoghurt nnna av igenom ett kaffefilter i en halvtimme (det ska bli ca 2 dl fast yoghurt). Blanda yoghurten med 2- 3 pressade vitlöksklyftor, 1 - 2 msk riven färsk ingefära och 4 msk hackad konander. Smaka av såsen med citronjuice, salt och peppar. >ROrKO C ev LÄSKHISTORIA MALLORKANSK MATSMÄLTARE På tapasbaren La Boveda i Palma serveras bland annat urkärnade dadlar som är lindade med bacon och knaperstekta i ugn. Jag har provat med halverade katrinplommon och det blir också gott. Efter maten får alla gäster denna matsmältare. Otroligt god och fräsch. Bovedas citrongranité med whisky Koka ihop 1 1/2 dl vatten och 1 dl socker. Låt kallna. Tillsätt finrivet skal och juice av 1 stor citron. Tillsätt 2- 3 msk whisky (inte rökig). Ställ in i frysen och rör då och då medan det fryser så att det blir som en issörja Servera i små glas efter maten eller som mellanrätt. - Godis, glass och läsk är de tre fundamenten i alla svenskars barndomsminnen av livets goda. Så står det i inledningen till boken Försvinnande god från Nordiska museets förlag. Här står allt du vill veta om läsk och lite till, i kombination med bilder som väcker minnen. Läs om Citronil, Rally cola, Frisco, Loranga, Sockerdricka, La Rita och Champis...
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40