Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24 DOPP I KOPP PA ITALIENSKA Den här rä
tten har sitt ursprung i Norrland. Men den här varianten har italiensk kryddning. FÖR 4 PERSONER 500 g färskpotatis 1 dl olivolja 1 dl finhackad basilika 1 vitlöksklyfta 2 msk vinäger 1 dl fint riven färsk parmesanost salt, svartpeppar GÖR SÅ HÄR: 1. Skrubba potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av och håll den varm. 2. Värm olivoljan i en kastrull. Tillsätt basilika, pressad vitlök och viKYCKLINGSPETT MED MANGOGLAZE Spetten är goda till paprikapastan. Glazen ger asiatisk smak. FÖR 4 PERSONER 4 kycklingfiléer 1 msk olivolja 8 grillspett GLAZE: 1 dl mangochutney 2 msk honung 1 msk soja 1 msk sesamolja 1 tsk sambal oelek GÖR SÅ HÄR: 1. Skär kycklingfiléerna i strimlor. Trä upp dem på spetten. Pensla med olivolja. Stek eller grilla dem runt om tills de är genomstekta. 2. Blanda samman ingredienserna till glazen i en kastrull. Värm försiktigt. Skeda över lite glaze på kycklingspetten. 24 näger. Ta den från värmen och rör ner parmesanosten. Salta och peppra Servera såsen varm till de ljumma potatisarna Tips! Man kan börja lunchen med dopp i kopp: ställ kastrullen med nykokta färskpotatisar på bordet, en liten kopp med den varma såsen och en gaffel till varje gäst. Då håller de sig lugna medan resten av lunchen görs klar. Tips! Såsen man doppar i är också god till kokta rödbetor eller sommarlökar. UGNSROSTAD PAPRIKA MED PASTA ca 280 g pasta 2 röda paprikor 2 gula paprikor 1/2 dl olivolja 1 knippa salladslök salt peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på grill, 250°C. Lägg paprikorna på aluminiumfolie på gallret. Ugnsbaka tills de är svedda runt om, ca 30 minuter. Vänd dem då och då. Ta ut dem och låt dem svalna i en plastpåse. 2. Dra bort skinnet och kärna ur paprikorna under rinnande vatten. Skär dem i strimlor. 3. Koka pastan enligt förpackningens anvisning. Låt den rinna av. 4. Hacka löken. Blanda pastan med olivolja, paprika och hackad lök. Salta och peppra.
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40