Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5 TAPEN ADE MARI N ERAD SPARRIS FÖR 4 P
ERSONER 12 gröna sparrisar 1 vitlöksklyfta 10O g urkärnade oliver 1 msk kapris ca 5 ansjovisfiléer (ca 20 g) 1/2 dl olivolja vitpeppar 8 skivor prosciutto (italiensk skinka) några salladsblad 1 liten bit parmesanost, ca 50 g GÖR SÅ HÄR: 1. Koka sparrisen i lättsaltat vatten i ca 5 minuter. Kyl den därefter under rinnande kallt vatten. 2. Skala vitlöken och mixa den med oliverna, kaprisen, ansjovisen och olivoljan i en mixer eller med mixerstav till en grynig massa. Krydda med vitpeppar. 3. Skär sparrisen på längden och blanda den försiktigt med tapenaden. 4. Lägg upp på ett fat, täck med plastfolie och låt stå i kylen i någon timme. Ta ut sparrisen i god tid innan den ska serveras så att den inte är kylskåpskall. Servera den marinerade sparrisen med skinkskivor, salladsblad och hyvlad parmesanost. Om du är fingerfärdig lindar du in salladen i skinkan som på bilden. För alla? Tapenademarinerad sparris är glutenfri. Innehåller mjölk, men parmesanosten kan uteslutas om man vill ha mjölkfritt. Känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, lysozym. VINTIPS! Här måste det bli en kompromiss som passar såväl sparris som prosciutto och tapenade. Bara sparris med exempelvis vinägrett hade bäddat för en sauvignon blanc, alternativt pinot blanc eller sihvaner, medan prosciutton styr valet mot lättare röda viner som bardolino och valpolicella. Men tapenaden väger tyngst i den här smakrika anrättningen och får sista ordet: rosé. Prova sydfranska 2000 Le Fauve Rosé de Syrah (nr 2840, 59 kr) eller grekiska 2000 Rosé Boutari (nr 7399, 59 kr).
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40