Loading...
Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 ORTBAKAD TORSK FÖR 4 PERSONER 800 g t
orskrygg eller -filé 1 msk havssalt 4 stora potatisar 1 dl gröna kärnfria oliver, ca 60 g 1 dl finhackade valfria örter, tex basilika, persilja och lite dill 50 g smör eller margarin 1 msk olivolja 1 gul lök 1 fänkål, ca 200 g 2 dl vatten 2 dl grädde 1 fiskbuljongtärning 2 stjärnanis 1/2 dl vitt vin salt och peppar GÖR SÅ HÄR: 1. Gnid in torsken med salt och ställ kallt i ca 2 timmar. 2. Skär bort skinnet och dela sedan fisken i 4 bitar, lägg dem på ett ugnssäkert fat. 3. Sätt ugnen på 200°C. 4. Skala och skär potatisen i 4 stora rektanglar. Koka dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. 5. Mixa oliverna och örterna med 25 g av smöret. Bre detta på torskbit ama. 6. Pensla potatisbitarna med olivoljan och lägg dem bredvid fisken. Ugnsbaka allt i 10-15 minuter. 7. Gör under tiden såsen. Skala löken. Finhacka den och fänkålen. Fräs i 25 g av smöret. Tillsätt vatten, grädde, fiskbuljongtärning och stjärnanis. Koka såsen tills hälften återstår. Smaksätt med vin, salt och peppar. Red ev såsen med 1 msk maizenaredning. 8. Lägg upp allt på varma tallrikar. Servera gärna med smörstekta morötter och sockerärter. För alla? Örtbakad torsk innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår. IL
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40