Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31 Läskande dessert som är snabb och en
kel. Du kan även marinera jordgubbarna kvällen innan de ska ätas. APELSINMARINERADE JORDGUBBAR FÖR 4 PERSONER 1-11/2 liter jordgubbar skal av 2 apelsiner saft av 3 apelsiner färsk hackad mynta ev lite socker om du tycker att det behövs GÖR SÅ HÄR: 1. Snoppa och skiva eller klyfta jordgubbarna. 2. Tvätta apelsinerna noga och riv skalet av dem, var försiktig med det vita Pressa ur juicen. 3. Blanda samman skal och juice. Vänd ner jordgubbarna. Låt stå och dra i ett par timmar. 4. Finhacka myntan och vänd ner. Servera i glas eller i plastmuggar till några mandelbiscotti. För alla? Apelsinmarinerade jordgubbar innehåller inte gluten, ägg eller mjölk. MANDELBISCOTTI 100 g smör eller margarin 1 dl råsocker 1/2 dl socker 2 ägg 51/2 dl vetemjöl Buffé 7/2001 2 tsk bakpulver 1/2 msk vaniljsocker ca 100 g sötmandel, ca 11/2 dl GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 200°C. Blanda matfett och sockersorterna. Rör ner äggen ett i taget. 2. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt detta till äggblandningen och rör till en jämn smet. 3. Rosta mandlarna i torr stekpanna eller i ugnen. Tillsätt dem till smeten. 4. Knåda degen smidig och ta upp den på lätt mjölad arbetsbänk. 5. Rulla ut degen till 4 tjocka längder och lägg på bakpappersklädda plåtar. Ratta till längderna med handen. 6. Grädda i 12-15 minuter. Sänk därefter värmen till 175°C och grädda i ytterligare ca 15 minuter. Längderna ska vara genombakade och torra i mitten när de tas ut. 7. Skär längderna i snedställda bitar. Låt dessa ligga kvar på plåten. Sänk värmen till 100°C och sätt in plåten igen. 8. Låt skorporna torka i ca 10 minuter och sedan kallna på galler. För alla? Mandelbiscotti innehåller gluten, ägg och mjölk. Pajerna kan förberedas i god tid innan. De går även bra att frysa in. Pajerna kan ätas såväl varma som kalla. MINIPAJER MED MEDELHAVSSMAK 16-1 8 SMÅPAJER DEG: 3 dl vetemjöl 125 g smör eller margarin 2 msk vatten FYLLNING: 75-100 g salami av valfri sort 1 dl urkärnade oliver 8 marinerade soltorkade tomater 3 ägg 2 dl grädde 1 dl mjölk 11/2 dl riven lagrad ost 1/2 tsk salt GÖR SA HÄR: 1. Blanda samman mjöl och matfett, gärna i en matberedare. 2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt samman degen till en fast och smidig degboll. Svep in degen i lite plastfilm och låt den vila svalt i ca 30 minuter i kylen. 3. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en degplatta, ca ett par mm tjock. 4. Använd ett mjölat glas eller en kopp och tryck ut rundlar, ca 1 1/2 gånger större än aluminiumformarna du tänker använda. 5. Tryck ut deg rundlama i formarna och ställ på en plåt. Sätt ugnen på 225°C. 6. Skär salamin i små tärningar samt finhacka oliver och soltorkade tomater. 7. Vispa samman ägg, grädde, mjölk och ost i en bunke, krydda. 8. Fördela salamin, oliv- och tomathack i formarna och häll äggsmeten över. 9. Grädda i nedre delen av ugnen i 18-20 För alla? Minipajer med medelhavssmak innehåller gluten, mjölk och ägg. Ändra så här till glutenfri: baka glutenfri pajdeg och använd den föreslagna fyllningen. Äggfri: uteslut äggstanningen (ägg, grädde, mjölk och salt), använd istället endast en klick créme fraiche och riven ost på salamifyllningen. minuter, tills de fått fin färg.
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40