Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17 MELONGAZPACHO MED MYNTA OCH FRUKTSAL
LAD Mixa fruktköttet från 1/2 honungsmelon med 1 dl vatten, 2-3 msk socker och ca 10 myntablad till en slät soppliknande konsistens. Häll upp soppan i skålar. Skala och skiva frukter av valfri sort, tex 2 kiwi, 4 jordgubbar, 8 physalis och hinnfria klyftor från 2 apelsiner. Fördela frukterna i soppan och garnera gärna med extra myntablad. För alla? Melongazpacho med mynta och fruktsallad innehåller inte gluten, mjölk eller ägg. Dukningar: Lånat porslin från Room och Åhléns. ASIATISK SLAW MED KÖTTBULLAR FÖR 4 PERSONER 500 g färdiga köttbullar, gärna hemlagade 400-500 g vitkål, gärna spetskål 1 liten röd paprika 50-100 g färska sockerärter 6 salladslökar eller 1 purjolök 1/2 dl olivolja 1 dl risvinäger eller 4 msk vitvinsvinäger ALPMUSLI MED TORKAD FRUKT & PiSTASCHNÖTTER Blanda 4 dl mjölk med 4 dl musli utan frukt. Låt detta stå och svälla i minst 2 timmar. Rör om då och då. Detta görs med fördel kvällen före. När allting svällt och fått en krämig konsistens, rör i 3 msk naturell yoghurt och 2-3 msk brun farin. Portionera upp alpmiislin i skålar och toppa med skivade torkade aprikoser, katrinplommon och pistaschnötter. För alla? Alpmusli innehåller inte ägg. Gluten och mjölk ingår. Liselotte: - Blanda gärna i lite havrekli eller linfrön innan du häller i mjölken för att få mer fibrer. 2 msk sesamolja 2 msk ketjap manis (söt sojasås) 1 tsk målen ingefära salt peppar ev 1/2 dl jordnötter GÖR SÅ HÄR: 1. Plocka bort ev fula blad från kålen. Dela paprikan och skär bort stjälk och kärnfäste. Strimla samtliga grönsaker mycket fint. Här kommer du ha stor hjälp om du har en vass kniv eller en bra matberedare med rivskiva. 2. Vispa ihop olivolja, vinäger, sesamolja, sojasås och ingefära. Smaksätt med salt och peppar. 3. Häll dressingen över de strimlade grönsakerna och blanda väl. 4. Stek köttbullarna i olja tills de fått fin färg. Vänd ner köttbullarna i salladen. Lägg upp på tallrikarna och strö ev över jordnötter. Servera med bröd. Liselotte: - Får jag kalla dig Mr Meatball, Jacob? Du är en rackare på att variera köttbullar. Den här rätten känns väldigt fräsch med krispiga grönsaker till köttbullarna. Med en ask färdiga köttbullar i kylen kan man komma hur långt som helst med en gnutta fantasi och lite asiatiska såser. För alla? Innehåller inte gluten, mjölk eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i sojan. Färdiga köttbullar kan innehålla gluten, mjölk och ägg, men det finns varianter utan dessa ingredienser. Alternativet är att laga dem själv. Tillagning: 30 minuter Energi:** Fett: * * Fibrer:* Lctttjolajban i köket - matlagningen behöver inte bli tråkig...
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40