Buffé 1
Smöret med asiatiska smaker är även toppen till f
isk. GRILLAD MAJS MED VISPAT LIMESMÖR Förkokta majskolvar finns på burk, i vakuum förpackning bland grönsakerna eller i frysdisken. GLÖDBAKAD SÖTPOTATIS MED FETARÖRA Kul alternativ till bakpotatis! Citronskalet i fetaröran gör hela skillnaden – du måste testa! FÖR 4 PERSONER Picka 4 stora sötpotatisar (ca 900 g). Slå in varje i 2 lager aluminiumfolie. Tillaga dem direkt på glöden ca 30 minuter, tills de är mjuka rakt igenom, vänd efter halva tiden. Mosa 150 g fetaost med 2 dl mat yoghurt (10 %). Rör ner finrivet skal av 1 citron och 1 tsk honung. Krydda med 1 krm salt och 1/2 krm peppar. Skär ett kryss på ovansidan av potatisarna och tryck med tumme och pekfinger i botten så att de öppnar sig. Servera med fetaröran. gröna Nöj dig inte bara med gurka, tomat och sallad som tillbehör nästa gång du grillar. Inspireras av våra gröna grillrecept och ge köttbiten en match på tallriken. AV CAMILLA THÖRNQVIST & ELLINOR JIDENIUS FOTO & STYLING EVA HILDÉN SMITH PORTOBELLOSPETT MED NÖTSTRÖSSEL Portobello är en fast och matig champinjonsort som passar utmärkt att grilla. Servera med ett knaprigt strössel på basilika och cashewnötter. FÖR ALLA? Gå in på ICA.se/buffe FÖR 4 PERSONER (CA 8 SPETT) Ansa och ta bort fötterna på 500 g portobellosvamp. Skär den i 3–4 cm stora bitar. Skala och skär 2 rödlökar i klyftor. Blanda ihop 3 msk färskpressad citronjuice, 1 msk japansk soja och 1/2 dl olivolja. Lägg svamp och lök i en plastpåse. Häll på marinaden och knyt ihop. Massera in ordentligt. Låt dra ca 1 timme. Lägg 2 dl cashewnötter (naturella), plockade basilikablad från 1 kruka och 1 1/2 krm salt i en matberedare. Mixa till ett strössel. Trä svamp och lök på blötlagda träspett. Salta och peppra. Grilla några minuter på varje sida. Toppa med nötströsslet. SKÖNA GRILLTIPS FÖR 4 PERSONER Dela, kärna ur och finhacka 1 röd chili frukt (t ex spansk peppar). Vispa 100 g rumsvarmt smör luftigt med elvisp. Rör ner chili, finrivet skal av 1 lime, 2 tsk färskpressad limejuice och 2 msk finhackad koriander. Krydda med 1 krm salt. Pensla 4 förkokta majskolvar med olja. Grilla dem runt om tills de fått fin färg. Servera med smöret. TANDOORIMARINERAD HALLOUMI MED PAPRIKA Sätt indisk touch på mångas favoritost på grillen – halloumi. FÖR 4 PERSONER (CA 8 SPETT) Skär 2 paket halloumi (à 200 g) och 1 cit ron i ca 3 x 3 cm stora bitar. Dela, kärna ur och skär 1 röd paprika och 1 orange paprika i lika stora bitar. Rör ihop 1 dl matyoghurt (10 %) med 1 1/2 tsk spiskummin, 1/2 tsk chilipulver, 1 krm kanel, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 msk riven färsk ingefära, 1 msk tomatpuré och 1 msk vetemjöl. Lägg ner halloumin. Låt marinera minst 30 min uter i kylen. Varva halloumi-, paprikaoch citronbitar på blötlagda träspett. Grilla runt om tills spetten fått fin färg. Servera gärna på salladsbädd. B U FF É 5 • 2 012 25