Buffé 1
Bästa köttet till Det är vår i luften, och nu sta
rtar den goda grillsäsongen. ICA har laddat upp med mängder av nya recept, tips, kunskap och inspiration som gör det ännu roligare att grilla. I butikerna finns ett frestande sortiment av kända klassiker och heta nyheter att lägga på grillen. Här finns någonting för alla smaker och plånböcker. Det allra finaste sortimentet består av utvalda produkter av högsta klass, det kallas för ICA Selection. UTVALT KÖTT FRÅN HÄLSINGESTINTAN ICA SELECTION HÄLSINGESTINTAN är svenskt kött av högsta kvalitet som kommer från utvalda, svenska köttrasdjur. Urvalsproceduren är noggrann, varje djur granskas och bara ett fåtal klarar nålsögat. På etiketten kan man läsa ifrån vilken gård köttet kommer, och gården ligger oſt ast i närheten av butiken. Köttet är hängmörat en- ligt gammal god tradition. Det är vackert marmorerat för att smaka saſt igt och gott eſt er tillagningen på grillen eller i stekpannan. NATURBETESKÖTT FÖR ÖPPNA LANDSKAP ICA SELECTION NATURBETESKÖTT är resultatet av ett samarbete mellan ICA och Världsnaturfonden, WWF. Naturbeteskött ökar den biologiska mångfalden och håller de svenska landskapen öppna. Sedan starten 1993 har många naturbetesmarker, som riskerade att växa igen, öppnats upp och åter fått liv. Många insekter, djur och växter har fått tillbaka sin naturliga miljö. Natur betesdjuren äter en varierad kost av örter, blommor och olika sorters gräs. Köttet har en fi n marmorering av insprängt fett som bildas när djuren växer långsamt på de naturliga betesmarkerna. Köttet har en fi n marmorering av insprängt fett, och det har mörats extra länge. US BEEF – MÖRT OCH US BEEF är ICAs möraste fi nkött från Amerika. Köttet kommer från en ras som heter Angus, som är en köttras som vuxit upp på de vidsträckta markerna i de mellersta delarna av USA. Djuren går utomhus året om och får ett väl sammansatt foder som ger den höga kvaliteten. Gårdarna är utvalda av ICA och har besökts av ICAs experter för att säkerställa att produktionen lever upp till företagets högt ställda krav på djuromsorg, smittskydd och spårbarhet. US Beef är marmorerat med fett och det är en del av förklaringen till att det är så saſt igt och smakrikt. Alla styckningsdelar kan med fördel läggas på grillen eller i stekpannan, till och med högreven som ju är framdelskött som har rykte om sig att vara segt och behöva koka länge för att bli mjukt. ICA Selection US Beef fi nns bara på ICA. 34 BUFFÉ 5 • 2 012 SMAKRIKT FRÅN USA STYCKAT PÅ AMERIKANSKA Ribeye – Entrecôte (1): En entrecôte med fantastisk smak. Krydda bara med salt och peppar. Grilla 2 min per sida. Sirloin Cap – Rumpstek (2): Den balanserade smaken förstärks av fettkappan, som ska sitta kvar under grillningen. Grilla 2 min per sida. Top Blade – Luffarstek (3): En av de möraste detaljerna på hela djuret. Grilla 3 min per sida. Skär bort senan efter grillningen. Flank Steak – Flankstek (4): En fantastiskt saftig och mör köttbit. Grilla 3–4 min per sida. Chuck Roll – Högrev (5): Smakrikt alternativ till entrecôte. Grilla 2 min per sida. Shoulder clod – Bogstek (6): Smakrikt fram- delskött, du kommer att bli förvånad över hur gott det är att grilla. Grilla varje sida 3 min. Ta fram köttet ur kylen 30 minuter i förväg. Grilla köttet tills innertemperaturen är 58˚C. 3. 2. GRILLA PÅ AMERIKANSKA Prova en Top Blade – Luffarstek (3) – nästa gång du grillar. 1.