Buffé 1
Grillfest Locka fram solmogen sötma i nektariner
och persikor genom att grilla dem. »Honungen till denna sommardessert levererar en passionerad dam i grannbyn.« GRILLADE NEKTARINER OCH PERSIKOR Medelhavsfrukt och getost i läcker kombination med vanilj, honung och mynta. FÖR 4 PERSONER 4 persikor 4 nektariner 1 vaniljstång 2 msk flytande honung 150 g getost ev några myntablad GÖR SÅ HÄR: 1. Dela och kärna ur frukten. Skär varje frukt i 6 klyftor. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda fröna (spara stången) med honungen. 2. Lägg frukterna på ett stort ark aluminiumfolie. 3. Ringla över honungen och lägg på vaniljstången. Förslut paketet väl. Se till att skarvarna är vända uppåt. 4. Lägg paketet på grillen ca 15 minuter (eller direkt på glöden då den börjar falna). 5. Lägg upp frukten på ett fat. Smula över osten. Garnera ev med myntablad. Malins syster Anna dukar fram förrätten i kvällssolen. FÖR ALLA? Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: använd ost lagrad mer än 3 månader eller ersätt getosten med t ex laktosfri salladsost Gör mjölkproteinfri: ersätt getosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ. BUFFÉ 5 • 2 012 9