Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11 VITLÖKSFRÄSTA CHAMPINJONER PÅ TOAST
Gnid in 4 rejäla skivor lantbröd med vitlök och olivolja Salta lätt och rosta i ugn (200°C) tills skivorna blivit gyllenbruna Bryn en generös mängd delade champinjoner (5 dl) i en generös mängd smör (2-3 msk) i het stekpanna. Pressa över 2 vitlöksklyftor och ett par droppar citron. Rör ner 1 dl grovhackad bladpersilja och 2 msk ströbröd. Ta pannan från spisen. Lägg upp toastema på tallrikar och riv lite färsk bladspenat över. Skeda över champinjonerna och toppa avslutningsvis med några skivor parmaskinka Gör mindre brödskivor och halvera receptet så har du en perfekt förrätt! TUB FOOD Tubs, tacoskal som är formade som kar, inbjuder till nya sätt att variera mex-middagen. Prova art ställa fram fat med olika sorters kött, och gärna fisk och skaldjur. Även andra tacoskal kan användas. FÖR 4 PERSONER 1 paket taco tubs å ca 145 g ca 600 g fläsk- eller kycklingfilé 1 röd paprika 1 röd lök matfett att steka i 1 dl chutney eller örtförstärkt chutney, se tips SALLAD & DRESSING: 1 vitlöksklyfta 1 1 kruka gräslök 1 tsk citronjuice, färskpressad eller från flaska 2 dl yoghurt salt peppar ca 150 g lollorossosallad eller annan smakrik sallad GÖR SÅ HÄR: 1. Börja med dressingen. Skala och finhacka vitlöken. Finhacka gräslöken, mät upp ca 1 dl. 2. Blanda detta med yoghurt i en skål. Smaka av med salt och peppar. 3. Skölj och grovriv salladen. Vänd ner den i dressingen. Blanda väl. 4. Skär köttet i ca 2 cm stora tärningar. Krydda väl med salt och peppar. 5. Dela, kärna ur och hacka paprikan. Skala, dela och finstrimla löken. 6. Stek köttbitarna tills de fått fin färg. Lägg i paprika och rödlök att steka med någon minut på slutet. 7. Lägg upp taco tubs på fat och fördela salladen snyggt och luftigt. Toppa med köttbitar och grönsaker. Avsluta med att skeda över chutney. Ät genast. Tips! Örtförstärkt chutney Blanda 112 dl grovhackad koriander med 1 dl grovhackad persilja och 1 tsk finhackad chilifrukt. Blanda detta med 1 dl chutney. Ställ åt sidan att »vila« medan du förbereder de övriga ingredienserna så att de nya smakerna i chutneyn hinner komma till sin rätt. Tips! Hittar du inte taco tubs i butiken så välj nacho chips av en neutral sort som du serverar i en skål till kycklingen, salladen och dressingen. För alla? Rätten innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull innehållet i taco tubs. Stek i olja och servera en vinäger/olja-dressing, i stället för yoghurtdressingen, till den som inte tål mjölk.
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40