Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32 Max 15 kronor RECEPT BIRGITTA RASMUS
SON/ICA PROVKÖK FOTO ARNE ADLER Alla recept är beräknade för 4 portioner. Fler billiga rätter finns på www.ica.se Måndag Champinjontortilla Ansa och ev skölj 400 g champinjoner. Dela de större i bitar. Skiva 2 kabanossenkorvar. Kärna ur och strimla 1 -2 gröna paprikor. Skala och hacka 1 rödlök. Fräs svamp, korv, lök och paprika i 1 -2 msk olja i några minuter på medelvärme. Vispa upp 5 ägg. Pressa i 1 vitlöksklyfta, 11I tsk salt och 1 krm svartpeppar. Häll smeten i pannan. Stick lite i smeten så att den stelnar snabbt. Servera med bröd och chilisås. Tisdag Fiskgryta å la provencale Tina ca 400 g sej så mycket att fisken kan skäras i stora bitar. Skala 3 morötter och skär i bitar. Skölj och strimla 1 palsternacka och 1 fänkål. Lägg grönsakerna i en gryta och häll på 4 dl fiskbuljong (tärning + vatten). Låt koka i ca 5 minuter. Smaksätt med 3 msk tomatpuré, 1/2 msk franska örter, 1 tsk salt. Rör om försiktigt. Lägg i fisken och låt den småkoka tills den blivit vit och ogenomskinlig. Servera med ris eller kokt potatis. Onsdag Borsjtj på annat sätt Skala och strimla 4 rödbetor, ca 400 g. Strimla 1 stor klyfta vitkål, ca 400 g. Skala och hacka 1 gul lök. Smält 2 msk margarin i en gryta stor nog för soppkök. Lägg i det gröna och fräs glansigt ca 5 minuter. Häll på 11/4 liter grönsaksbuljong (tärning-t-vatten). Låt koka under lock i ca 10 minuter. Smaka av med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Servera med en klick matlagningsyoghurt och grovt lantbröd. Cissigryta Koka ca 280 g spagetti i bitar enligt förpackningens anvisning. Skölj, kärna ur och strimla 1 grön chilifrukt. Skala och hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta. Fräs chili och lök i 1 msk olja i en panna. Låt 400 g köttfärs få fräsa med tills den blir smulig. Strö över 1 påse (40 g) tacokrydda. Låt småputtra några minuter med 1 förpackning krossade tomater (ca 400 g). Blanda ner spagettin och smaka av med salt och peppar. Servera med blandad sallad. Filémedaljong med salsa Max... kallar vi sidan som tidigare hette Billiga veckan. Nu kommer vi även art fokusera på annat än priset. Tillexempel TID. Vi begränsar tilllagningstiden till 15 minuter. En annan gång kan det vara antalet ingredienser eller antalet kalorier. Eller som tidigare, och den här gången, antalet kronor. Börja med salsan. Skala och hacka 1 stor rödlök. Skala och tärna 2 mango. Kärna ur och strimla 1 grön chilifrukt. Blanda samman lök, mango och chili i en skål och 1 burk röda bönor (kidney) å 400 g. Krydda med en dressing av 2 msk olja, 1 msk limejuice, 1/2 tsk salt, 1 krm peppar och 1 tsk hackad rosmarin. Ställ i kyl medan köttet tillagas. Skär 500 g fläskfilé i ca 1 1/2 cm breda skivor. Bulta, med knuten hand, ut varje skiva till minst dubbel storlek. Smält 1 -2 msk margarin i en panna. När det är ljusgult och har slutat att skumma, stek köttet i 2-3 minuter per sida. Salta och peppra. Servera medaljongerna med en sked salsa på varje och resten i skål bredvid. Ris är gott till, likaså en blandad sallad.
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40