Buffé Sida 1
Buffé Sida 2
Buffé Sida 3
Buffé Sida 4
Buffé Sida 5
Buffé Sida 6
Buffé Sida 7 QUESADILLAS MED FRUKT- OCH BÖNSALSA F
ÖR 4 PERSONER Blanda 1 burk avsköljda kidneybönor med 2 dl tämad färsk mango (ca 1 frukt), 1 dl mild salsa och 1 kruka grovhackad persilja. Smaka av med 1 msk citronjuice eller vinäger, 1 msk olivolja samt salt och peppar. Stek 4 stora tortillabröd på ena sidan tills de fått fin färg. Lägg på ca 4 msk chilismaksatt keso (totalt 2 burkar) på ena halvan. Vik över den andra. Stjälp upp på skärbrädan och skär i tårtbitar. Servera med bönsalsan. En stekt kött- eller fiskbit passar till. För alla? Rätten innehåller gluten. Välj glutenfria tacoskal i stället för tortillabröd, så passar rätten vid celiaki. Ägg kan ev ingå i tortillabrödet. Mjölk ingår. Tina: Jag tycker att det skulle vara gott med mer grönsaker i grytan, gärna fler paprikor och mer lök och varför inte stjälkselleri i bitar. Till grytan äter jag gärna ris och/eller tortillas. Jacob: Mina barn gillade den här grytan trots att det kanske inte är direkt barnsmaker. Och visst är det viktigt att låta barnen få bekanta sig med olika smaker/kryddor även om de kan vara lite starka eller beska eller sura. Tycker de inte om maten ena dagen så kan det vara tvärtom nästa. t. vjvr hungriga/ • SS RQKIG KORVGRYTA MED BÖNOR OCH NACHOS FÖR 4 PERSONER 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 2 röda chilifrukter 1 paket bacon å140 g 1 burk majskolvar å ca 500 g 1 paket passerade tomater å 500 g 2 burkar kidneybönor å 400 g 5 msk rökig bbq-sås, tex Bulls Eye eller Santa Maria 1 msk ättiksprit 12% 3 kryddiga korvar, tex chorizo 3 milda korvar, tex bratwurst salt, peppar TILLBEHÖR: nachips. matlagningsyoghurt GÖR SÅ HÄR: 1. Skala och grovhacka löken och vitlöken. Dela, kärna ur och skär paprikan i grova bitar. Dela, kärna ur och hacka chilifrukten. Skär baconet i grova strimlor. 2. Fräs lök, vitlök, paprika, chili och bacon i en het tjockbottnad kastrull. Fräs i 3-4 minuter eller tills löken och paprikan börjar mjukna. Rör om då och då. 3. Dela majskolvarna i grova skivor, ca 2 cm breda. 4. Tillsätt passerade tomater, bönor, bbq-sås, ättika och majskolvar. Rör om och låt sjuda i ca 10 minuter. 5. Snirta korvarna lärt tvärsöver, dela dem sedan i tre delar. Bryn korvarna tills de fått fin färg, tillsärt dem. Låt korvarna puttra i grytan i ca 5 minuter. Salta och peppra. Servera med nachips och gärna lite matlagningsyoghurt. minuter För alla? Grytan innehåller inte gluten eller ägg, men kontrollera för säkerhets skull grillsås, korvar och nachips. Mjölk ingår, men om matlagningsyoghurten utesluts och man väljer sås, korv och nachips som är mjölkfria, är det fritt fram. Tina: Efter het och smakrik mat passar det perfekt att servera färska, mogna tropiska frukter. Men det går också bra med vissa konserverade frukter, tex päron. Prova den här. Häll av spadet av päronen, pressa lite lime över. Dela ett par passionsfrukter och låt innehållet rinna ut över päronen. Servera med glass eller lättvispad grädde, men det är gott utan också. Jacob: Jag har en favorit i honungssötad yoghurt med lite grovhackad mynta. Häll allt i ett glas fyllt med tärnade äpplen och skivade bananer.
Buffé Sida 8
Buffé Sida 9
Buffé Sida 10
Buffé Sida 11
Buffé Sida 12
Buffé Sida 13
Buffé Sida 14
Buffé Sida 15
Buffé Sida 16
Buffé Sida 17
Buffé Sida 18
Buffé Sida 19
Buffé Sida 20
Buffé Sida 21
Buffé Sida 22
Buffé Sida 23
Buffé Sida 24
Buffé Sida 25
Buffé Sida 26
Buffé Sida 27
Buffé Sida 28
Buffé Sida 29
Buffé Sida 30
Buffé Sida 31
Buffé Sida 32
Buffé Sida 33
Buffé Sida 34
Buffé Sida 35
Buffé Sida 36
Buffé Sida 37
Buffé Sida 38
Buffé Sida 39
Buffé Sida 40